Het mooiste geschenk is… Jezus!

IWJ 13.25-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Het mooiste geschenk is… Jezus!

In de decembermaand worden we altijd bestookt met reclames en aanbiedingen om de mooiste cadeaus te kopen. Er is een bepaalde verwachting dat Kerst groots gevierd moet worden met cadeaus, versiering, kerstbomen, lekker eten, en ga zo maar door.

Toen ik een kind was, wachtte ik altijd ongeduldig op de kerstperiode. Ik besteedde veel aandacht aan mijn wensenlijstje, zoals veel kinderen denk ik. En toch…

“Vandaag is in de stad waar vroeger koning David geboren is, de Messias geboren. Hij is de Redder, de Heer. Dit is voor jullie het teken [ dat het waar is wat ik zeg ]: jullie zullen een kind vinden dat in doeken is gewikkeld en in een voerbak ligt.” (Lukas 2:11-12, BB)

Meer dan 2000 jaar geleden ontving de mensheid het mooiste cadeau aller tijden. In een stal… Zonder glitter of glamour, zonder linten. Het eenvoudigste en mooiste geschenk: Jezus, de Christus, de Verlosser van de mensheid. Hij verliet de hemel. Hij werd mens. Hij kwam… voor jou en voor mij.

Denk er op deze Eerste Kerstdag aan dat je het echte geschenk al lang geleden ontvangen hebt. Zoals in het lied ‘Mary Did You Know?’ zo mooi verwoord wordt:

Mary, did you know that your baby boy would one day walk on water?
Mary, did you know that your baby boy would save our sons and daughters?
Did you know that your baby boy has come to make you new?
This child that you’ve delivered, will soon deliver you

Maria, wist je dat je baby ooit op het water zou lopen?
Maria, wist je dat je baby onze zoons en dochters zou redden?
Wist je dat je baby is gekomen om je nieuw te maken?
Dit kind dat jij leven gegeven hebt, zal jou binnenkort nieuw leven geven.

Bekijk hier een prachtige uitvoering van dit lied, met tekeningen van de Zandschepper. Met wie kun jij de boodschap van deze video vandaag delen?

Ik bid dat de vreugde van de hemel je zal vullen vandaag. God zegent jou en de mensen die je dierbaar zijn. Vrolijk kerstfeest!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.