Het is zo goed om je te verwonderen!

20200113 12.28

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Het is zo goed om je te verwonderen!

Terwijl je het zo druk hebt, nodig ik je uit om even te stoppen. Kijk eens naar de hemel en denk na over hoe mooi Gods huis is. Kijk dan om je heen en zie hoe mooi de aarde is, hoe de natuur Gods schoonheid weerspiegelt.

Op een dag deed Habakuk dit ook, en hier je lees hoe hij God daarna aanbad: “God, de Heilige God, kwam [ over de heuvels ] van Teman en de Paranbergen. Zijn stralende aanwezigheid bedekte de hemel. De aarde was vol van zijn schoonheid. Hij schitterde als de zon. Lichtstralen kwamen van zijn handen af. In dat licht was zijn macht verborgen.” (Habakuk 3:3-4, BB)

In je drukke leven is het goed dat je weet hoe je moet stoppen. Het is zo belangrijk om je te verwonderen!

Zelfs over kleine dingen, zoals een zingende vogel, de lichte bries op je gezicht of een lachend kind. Het leven is zoveel mooier als we weten hoe we ons moeten verwonderen.

Ik heb vandaag een uitdaging voor je: Stop even bewust met alles wat je doet en kijk eens goed om je heen. Adem in en adem uit. Bedank God voor deze adem, en ga dan weer verder met je dag. 

Ik zal hetzelfde doen… en ik zal vandaag voor jou bidden!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

 1. Mirjam H op 13 januari 2020 om 5:40 am

  Eindelijk mooi om heel Habakuk hierbij te lezen. Hij ziet nm overal ellende en onrecht om zich heen. Wij leven ook in een wereld wat zindert van ellende en onrecht en dat kan je soms zo vermeldingen.
  I know how this sorry ends. Mijn God heeft het laatste woord! 2. Mirjam Hoogenboezem op 13 januari 2020 om 5:41 am

  Vermelden moet overweldigen zijn ? 3. Marith op 13 januari 2020 om 12:39 pm

  Echt een onwijs mooi stuk!
  Ik beluisterde deze verzen op een hooggelegen punt in Malawi.
  Ineens kwam dit bikbelvers volledig tot leven.

  God dankbaar!! Alle glorie en eer aan Hem.