Het is Roodharigendag!

02 september 2023

Wat is er vandaag zo speciaal?
Het is roodharigendag!
Dat wist je natuurlijk allang:)

Maar let op: daar blijft het niet bij.
Wist je dat er een roodharigen-community op Facebook is en een festival speciaal voor roodharigen? 

Koning David had ook zo aan kunnen sluiten. Over hem wordt gezegd:
‘De jongste zoon had rood haar, mooie ogen en zag er knap uit.’ 

Samuel moet een nieuwe koning gaan zalven. God geeft hem geen aanwijzingen over het uiterlijk van degene die het moet zijn. Hij krijgt maar één opdracht: 

‘Zalf de man die Ik je aanwijs.’
(1 Samuel 16:3, BB)

Toen Samuel de zonen van Isaï zag, dacht hij gelijk beet te hebben. Een van de zonen zag er groot en imposant uit. ‘Dat moet hem zijn,’ dacht hij, maar dan grijpt God in! 

‘Maar de Heer zei tegen Samuel: “Let er niet op hoe hij eruit ziet. Let er ook niet op dat hij zo groot is. Want hem heb Ik niet uitgekozen. Het gaat immers niet om wat je ziet. Want een mens kijkt hoe de buitenkant is, maar Ik kijk hoe hij innerlijk is.”
(1 Samuel 16:7, BB)

Of je nu rood, bruin, grijs, blond… of helemaal geen haar meer hebt;)
God kijkt naar je innerlijk. 

En jij?
Oordeel je al snel op basis van het uiterlijk van iemand? 

Ik daag je uit om vandaag te oefenen om met de ogen van God te kijken naar anderen. Oordeel niet. Vraag Hem om je te leiden in elke ontmoeting. Ga met God in gesprek, zoals Samuël dat ook deed. Je zult versteld gaan staan wat een groot effect het heeft op het contact met anderen, als je niet oordeelt op grond van het uiterlijk, maar als je de ruimte geeft om het innerlijk van anderen te leren kennen. Wow, dan gaat het gebeuren!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?