Het is geweldig! 🥰

28 november 2023

Stel je voor: je zit in een restaurant.
De menukaart heb je in handen.
Vrienden vertellen jou: ‘Wij betalen alles.’
Dan kijk je anders naar de menukaart.
Waar of niet? 

Als het geld dat je besteedt niet van jou is, maakt het je royaler. Hou dit vast en laat mij je dan meenemen naar een volgende vraag:

  • Van wie is jouw geld?
  • Van wie zijn jouw bezittingen?

Als je gebed is: ‘Ik geef mijn leven aan U over’, dan zeg je daarmee ook dat al jouw bezittingen niet langer jouw eigendom zijn, maar dat het God toebehoort. Hij is de uiteindelijke eigenaar. 

Jij hebt alles hier op aarde in ‘bruikleen’. Jij en ik, wij mogen rentmeester zijn van wat ons is toevertrouwd. Als je iets weggeeft, geef je iets van Gods bezittingen door. 

Dat geeft een stuk makkelijker weg, wees eerlijk. Maar het schept ook een veel grotere verantwoordelijkheid. 

‘Geef de Heer van wat je bezit. Geef Hem het eerste deel van je oogst. Dan zullen je schuren altijd vol zijn met graan, en je wijnpersen zullen overstromen van wijn.’
(Spreuken 3:9-10, BB)

‘Zo zullen jullie steeds veel hebben om veel te kunnen weggeven. En daar zullen de mensen God voor prijzen.’
(2 Korintiërs 9:11, BB)

Kortom: geven levert je meer op.

God is een vrijgevig God.
Volg Hem in Zijn vrijgevigheid.

Wees niet bezorgd. God wil je niet kaalplukken! 

Hij heeft jouw geld niet nodig om Zijn rijkdom zeker te stellen, maar Hij is wel zuinig op jouw hart. En Hij weet dat geven je gelukkiger zal maken. Want als je geeft, is dat een daad van vertrouwen. Je toont je afhankelijk van Hem.

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel dat U ons stap voor stap leert hoe wij gelukkiger kunnen leven. Dank U dat U ons daarin ook leert hoe we met geld mogen omgaan. Wij willen U eren door te geven. Help ons daarbij om de juiste mogelijkheden te zien. Amen.’

Tot slot: Wat jij bezit, heb je in bruikleen.
Denk vandaag na over wat dat betekent voor jou.

Heeft God jouw leven de afgelopen tijd gezegend door Ik Wonder Jou, vergeet dan zeker niet dat een bijdrage aan Ik Wonder Jou ook een manier is om iets terug te geven aan God. 

Samen gaan we ervoor om meer mensen bij Jezus te brengen. Dat heeft deze wereld hard nodig.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?