Het geloof is zoals een Nespresso-cupje…

IWJ 13.29-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Het geloof is zoals een Nespresso-cupje…

Vandaag ga ik een verhaal met je delen wat je hopelijk aan het lachen maakt. Een van mijn collega’s is een groot fan van koffie, vooral van de koffiecups van het merk Nespresso. Dit gaat snel en makkelijk! Je hoeft de cup alleen maar in de machine te stoppen, op een knopje te drukken en: Voilà!

Ze vertelde me dat ze op een ochtend moeite had met wakker worden. Daarom startte ze de machine, drukte ze op het knopje en kreeg ze een geweldig stomend kopje… heet water! Maar natuurlijk: Geen cup, geen koffie! 

Ze had alles wat ze nodig had: de machine, de elektriciteit, het hete water… maar geen kopje koffie. Wat als het met het geloof een beetje hetzelfde is?

God vraagt je om op Hem te vertrouwen. Je kunt er helemaal klaar voor zijn dat God in je leven gaat werken, maar je moet Hem wel iets geven: een koffiecupje van geloof. Een daad van geloof die laat zien dat je Hem echt vertrouwt! Dat je werkelijk klaar bent om je leven aan Hem te geven.

Dan gebeuren er wonderen, op het moment dat je het onmogelijke aan God geeft. Hiervoor moet een geloofsdaad, een koffiecup, gebruikt worden. Geef God je situatie, dan zal Hij voor de rest zorgen.

“Jezus antwoordde: ‘Luister goed! Ik zeg jullie: als jullie geloof hebben en niet twijfelen, dan zullen jullie niet alleen doen wat er met de vijgenboom is gebeurd. Maar zelfs als jullie tegen deze berg zeggen: ‘Kom van de grond en gooi jezelf in zee,’ dan zal dat gebeuren.’” (Mattheüs 21:21, BB)

Wees bemoedigd! Breng je leven in geloof bij God en je zal Hem wonderen zien doen!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.