Het eten staat klaar!

IWJ extra-5-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Het eten staat klaar!

“U maakt voor mij de tafel gereed voor de ogen van mijn tegenstanders; U zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over.” (Psalm 23:5, HSV)

Op een dag zei God tegen Satan: “Heb je ook op mijn dienaar Job gelet?” (Job 1:8, BB) God was trots op Job, een rechtvaardige man, een man van integriteit, iemand die respect voor God had en het kwade haatte. De duivel was boos en jaloers. Hij doorboorde Job letterlijk met beproevingen en nam alles van hem af, zelfs zijn gezondheid.

Maar na het herstel van Job vermenigvuldigde God zijn goederen, rijkdom en gezondheid. (zie Job 42:10, BB) Stel je eens voor hoe teleurgesteld de duivel moet zijn geweest! Het zou goed kunnen dat God dit tegen hem gezegd heeft:  “Satan, aanklager, je hebt verloren! Job, mijn kind, heeft gewonnen! Ik heb een tafel voor hem bereid in de aanwezigheid van zijn vijanden.” (zie Psalm 23, BB)

Ik geloof met heel mijn hart dat God Zijn kinderen wil herstellen en zegenen. Ja, Hij bereidt een tafel voor jou voor in de aanwezigheid van je vijanden. En wanneer God de tafel bereid ben je niet alleen buiten gevaar, je wordt ook overladen met zegeningen.

Als je pijnlijke situaties hebt meegemaakt, kan Jezus je troosten, je genezen, je vergeven en je weer leven geven – zelfs leven in overvloed. Denk aan Job, die alles had verloren. Maar God heeft hem op magnifieke wijze opgetild!

Hier is iets wat je vandaag kunt doen: Ga zitten aan de tafel die God voor je heeft voorbereid. Ook in de aanwezigheid van al je vijanden en moeilijkheden, stopt God namelijk nooit met je te voeden, te zegenen en te vullen met Zijn vreugde en vrede. Zoek Hem op en praat met Hem; kom naar Zijn tafel!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.