Het dak gaat eraf!

25 september 2020

Wanneer gaat bij mij het dak eraf, denk je? 

Onlangs nog. Ik was zo blij. Jongste zoonlief kreeg het voor elkaar om vijf onvoldoendes op te halen en zo zijn examens alsnog te halen. De vlag ging uit, taart op tafel, joelen, gillen, omhelzen, springen, dansen! Kortom: mama was heel blij, zoonlief was heel blij… het dak ging eraf.

Het dak ging er in huize Veen ook af toen oudste zoonlief ging trouwen. Tranen, emoties en ’s avonds speelde de band. Wat een party. Iedereen dansen… het dak ging eraf.

Bij Jezus ging ook het dak eraf, maar dan letterlijk!

“Waar een wil is, is een weg”, moeten de vier vrienden van een verlamde man gedacht hebben. 

Linksom of rechtsom, hun vriend moest gewoon bij Jezus komen. 

Hup, dat dak op. 

Hup, dat dak eraf.

Er waren zoveel mensen bij de ingang, dat er geen doorkomen aan was. Hutje-mutje stond iedereen in de ruimte. Van dit bijbelgedeelte kan ik zo smullen!

“Daarom maakten ze het dak open boven de plek waar Jezus stond. Daarna lieten ze de man op de matras door het gat naar beneden zakken.” (Markus 2:4, BB) 

Jezus sprak: “Sta op, pak je matras op en ga naar huis.” De man stond onmiddellijk op. Hij pakte zijn matras op en ging naar huis. Iedereen zag het gebeuren. Ze waren stomverbaasd. (Markus 2:11-12, BB) 

Ik wens je toe dat het dak in jouw leven er ook af gaat. Ik wens je een wonder in je leven toe!

Zullen we samen bidden? “Lieve Heer, wilt U het dak naar de hemel voor mij openen? Ik verlang intens naar Uw heling in mij. Ik vertrouw op U. In Jezus’ naam, Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?