Het dak gaat eraf!

09 januari 2024

Inmiddels zo’n 5 jaar geleden ging het dak van ons huis eraf. Gelukkig niet het hele dak, maar wel delen waar een boktor, een ellendig beestje, gaten in onze balken had gemaakt. Een ramp!

Maar stel je nu eens voor, dat Jezus in mijn huis is. Het is bommetje vol. Mensen worden genezen. Zijn woorden zijn geweldig. Dan kan ik je nu al vertellen dat jij of je vrienden ons vernieuwde dak zo weer open mogen breken. Ik zou zeggen:

Breek dat dak eraf.
Laat alle ellende maar zakken! 

Vier vrienden braken het dak open van het huis waar Jezus was in Kapernaüm. Er waren al te veel mensen om hun verlamde vriend bij Jezus te brengen, maar ze gaven niet op.

‘Daarna lieten ze de man op de matras door het gat naar beneden zakken.’
(Markus 2:4, BB)

Zo kwam hij met al zijn ellende aan de voeten van Jezus. Welke ellende zou jij op dit moment ook door het dak moeten laten zakken? 

Daarna zei Jezus:

‘“Sta op, pak je matras op en ga naar huis.”’
(Markus 2:11, BB)

Laat dat nou precies datgene zijn wat hij niet kon.
‘Sta op.’

Jezus belooft niet vooraf dat hij genezen zou worden. Hij daagt Hem uit om te geloven, nog voordat de verlamde ook maar iets heeft gezien van een genezing.

Als jij je ellende door het dak laat zakken;

  • Geloof je Zijn woorden van herstel? 
  • Geloof je dat wat Hij zegt ook voor jou geldt? … Nog voordat je iets gezien hebt?

‘Het geloof is de zekerheid dat de dingen die we verwachten, ook werkelijkheid zullen worden. Het is het bewijs van de dingen die we nog niet zien.’
(Hebreeën 11:1, BB)

We willen vaak eerst zien en dan geloven,
maar God daagt je uit om eerst te geloven en dan zul je het gaan zien.

‘De man stond onmiddellijk op.’
(Markus 2:12, BB)

Zullen we samen bidden?
‘Heer, breek alstublieft de boel bij ons open. Wij willen niets liever dan onze ellende tot bij Uw voeten laten zakken. Wonderen zullen er gaan gebeuren, ook al zien we ze nu nog niet. Maar we geloven in U. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Welk dak moet hoognodig bij jou opengebroken worden?
  • Welke ellende wil je graag laten zakken bij Jezus?
  • Geloof je dat God wonderen kan doen in jouw leven?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?