Het christelijke leven is veel meer dan een religie!

IWJ 13.13-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Het christelijke leven is veel meer dan een religie!

Heb je soms het gevoel dat het christelijke leven gewoon een religie is? Hier zijn een aantal redenen waarom dit niet waar is.

  • Het leven met Jezus is een echte relatie met de God van liefde. Het gaat niet om verstandelijke of filosofische kennis over God. Het gaat erom dat je iedere dag Zijn leven en aanwezigheid ervaart, en dat je verandert door Zijn Woord.
  • De Bijbel is veel meer dan een boek dat we leuk vinden om te lezen als een roman. Het is een levend Woord dat op bovennatuurlijke wijze tot ons doordringt en ons verandert. Hebreeën 4:12 (BB) zegt: “Want het woord van God is vol leven en kracht. En het is scherper dan het scherpste zwaard. Het dringt zó diep in ons door, dat het ziel en geest van elkaar kan scheiden. Het laat ons zien wat er in ons is, al zit het nóg zo diep verborgen. Het brengt onze diepst verborgen gedachten en plannen aan het licht.”
  • Bidden is veel meer dan het opzeggen van woorden. Het is een gesprek met God. Het is een relatie, het is echte verbinding. (zie Psalm 102:18)
  • Verbinding met God is veel meer dan af en toe naar de kerk gaan (ook al is dat wel goed). Het is het ervaren van de aanwezigheid van een levende God die tegen je spreekt, werkt en wonderen doet. Dankzij Zijn geweldige genade geeft God Zijn Geest aan jou. Zo staat het geschreven in Romeinen 8:15. We mogen Hem, door Zijn Geest die in ons is, onze “Lieve Vader” noemen.

Verander het christelijke leven niet in een religieuze bezigheid. Werk aan de heerlijke relatie die er voor zorgt dat jij God je Vader kan noemen!

Glorie aan God!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Laat een reactie achter