Help? Wie beschermt mij?

18 mei 2022

Het was tegen acht uur ‘s avonds. De waarschuwing voor een orkaan had ik wel gehoord, maar ik had me niet gerealiseerd dat de windkracht dan ook echt heel heftig is. Ik was 19 en op een muziekfestival in Engeland.

De inwoners van Oekraïne leven al jaren met een dreiging vanuit Rusland. Dat dit meer kracht zou hebben dan menig orkaan bij elkaar, hadden ze zich niet gerealiseerd.

Bij mij vlogen inmiddels rond 22.00 uur de tenten door de lucht en gingen overal sirenes af. Mensen raakten onderkoeld en de ambulances reden af en aan. Ik stond daar midden op het terrein met mijn rugzak op en kaplaarzen aan. Wat is dit?

We kunnen allemaal zomaar in ‘noodweer’ komen..
Vanuit het niets, is er paniek.
Waar zoek je dan bescherming?

Koning David had waanzinnige paleizen. Hij was de enige in het hele koninkrijk die zich achter dikke muren en in diepe kelders kon verstoppen als de alarmbellen gingen. David had alles had aan beveiliging, echt alles…Maar welke schuilplaats koos hij?
Hij koos God als Zijn Beschermer!

Als je bescherming zoekt bij de Allerhoogste God, ben je helemaal veilig.
Ik zeg tegen de Heer:
Bij U ben ik zo veilig als in een schuilplaats, zo veilig als in een burcht. U bent mijn God. Ik vertrouw op U.”
Want Hij redt je uit de vallen die de duivel voor je opzet. 
Hij redt je van dodelijke ziektes. Hij beschermt je onder zijn vleugels.
Bij Hem ben je veilig.
Zijn trouw beschermt je als een schild, als een pantser.
Je hoeft niet bang te zijn.
Niet voor gevaren die je ‘s nachts bedreigen.
Niet voor pijlen die overdag op je afgeschoten worden.
Niet voor ziekte die in het donker op je loert.
Niet voor de dood die je midden op de dag aanvalt.’  (Psalm 91:1-6, BB) 

Heb je een veilige schuilplaats nodig?
Mag God je beschermen onder Zijn vleugels?

Ik daag je uit om Hem vandaag telkens en telkens te bedanken dat Hij jouw schuilplaats is. Als je je bang voelt, onzeker, vertwijfeld, bedompt, down… spreek vanuit het diepste van je ziel naar God uit:
Bij U ben ik zo veilig als in een schuilplaats, zo veilig als in een burcht. U bent mijn God. Ik vertrouw op U.”

Ik wens je zo toe dat het uitspreken van deze woorden je krachtig zal maken in je binnenste. Je kunt dit! Echt! Ik heb zoveel vertrouwen in jou. De Schepper van hemel en aarde is jouw Beschermer.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?