Help… inbrekers!

03 maart 2023

Stel je voor dat je ‘s nachts je woonkamer binnenloopt en er zitten twee vreemde mannen op de bank! Dat gebeurde bij iemand die ik ken. De inbrekers moesten blijkbaar bijkomen van al dat geklauter en gesjouw met spullen en waren er even bij gaan zitten.

Wat zou jij doen?

Verlamd van angst zou het maar zo kunnen gebeuren dat je geen woord kunt uitbrengen. Helder nadenken is niet meer mogelijk en je kunt ook geen stap meer verzetten.

Wat doet angst?

  • Angst verlamd.
  • Angst voedt twijfel.
  • Angst doodt ook de plannen van God in jou.

Angst verhindert je om voluit te leven. Dat is precies wat de vijand, de duivel wil. Maar Jezus versloeg deze vijand!

‘Maar nu heeft Hij aan het kruis het kwaad ontwapend, overwonnen en voor iedereen te kijk gezet.’ Kolossenzen 2:15 BB

Niet alleen de vijand die jou angst inboezemt, heeft Jezus voor jou overwonnen, maar Hij schenkt je ook nog eens geest vol kracht en zelfs nog meer:

‘God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing.’ 2 Timoteüs 1:7 BB

Gods volmaakte liefde overwint zonder twijfel angst.
Zijn liefde voor jou, vernietigt angst in al zijn vormen.

‘Want volmaakte liefde verjaagt alle angst voor God. Want als je bang bent, komt dat omdat je bang bent voor straf. Als je bang bent, ben je nog niet helemaal vol van liefde.’ 1 Johannes 4:18 BB 

Laten we samen bidden:
‘Heer, ik belijd met mijn mond dat U mijn Heer en mijn Redder bent. Ik beken dat wat U zegt in Uw Woord, waar is! Ik heb een geest van kracht, liefde en zelfbeheersing gekregen! Heer, ik geef U mijn leven, mijn emoties en mijn omstandigheden. Als ik mij angstig voel, wil ik schuilen in Uw liefde. Ik verheerlijk Uw naam en dank U voor de vrijheid die U mij geeft om elke angst te overwinnen! In Jezus’ naam. Amen!’

  • En mochten er twee inbrekers bij jou op de bank zitten, dan is jouw angst heel terecht. Maar mag Gods liefde je helpen, om je veiligheid weer terug te vinden?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?