Help! Ik weet niet wat de beste keuze is…

20200601

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Help! Ik weet niet wat de beste keuze is…

Ik hou van lekker eten en van koken, maar wil je mij echt blij maken, neem me dan mee naar een goed restaurant. Ik zit dan als een blij ei met een menukaart in mijn handen. Het water loopt me uit de mond. Elke gerecht wordt heerlijk omschreven. Ik ben eruit. Ik wil alles. Ik kan niet kiezen.

Keuzestress is de officiële benaming hiervoor. Onderzoek heeft aangetoond dat wij allemaal met regelmaat last hebben van dit fenomeen. Maar laten we eerlijk zijn, of ik menu A of B neem… tja, daar hangt mijn totale welzijn niet van af. Toch? Maar er zijn momenten in het leven dat je keuzes moet maken die zeer bepalend voor de toekomst zijn. Wat nu?

Spreekt God echt als je Hem nodig hebt?

Gods Geest wil je leiden. Zijn advies is de beste keuze en weg voor jou. “Laat je dus leiden door Gods Geest. Dan zul je ook door de Geest op het rechte pad blijven.” (Galaten 5:25, BB)

Gods Geest vertelt ons Gods plan. “En nu heeft God aan óns zijn plan bekend gemaakt door zijn Geest. Want Gods Geest weet alles. Hij weet ook de diepste gedachten en plannen van God. (1 Korintiërs 2:10, BB)

Wat God denkt over een situatie, vertelt Hij jou door Zijn Geest. Dat is toch bijzonder. Het zou zo jammer zijn als je niet op zoek gaat naar wat de Geest tegen je wil zeggen. 

Hoe doe je dat? Vraag het!

Zullen we het samen vragen? “Wat fijn dat U een prachtig plan voor mijn leven heeft, dat U alles daarin overziet. Wilt U door Uw Geest dit plan vertellen aan mij? Wilt U mij leren om Uw stem te verstaan? Ik wil hier graag uitzonderlijk goed in worden. Ik ben dankbaar dat U, Heilige Geest, mij de beste route in het leven zult wijzen. Met U kan ik de beste keuze maken. Dank U wel. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Cynt op 1 juni 2020 om 3:38 am

    Bijzonder, hoe deze overdenking mij erbij bepaalt, om Zijn Plan voor mijn Leven, na te streven!
    Citaat:
    “Wat God denkt over een situatie, vertelt Hij jou door Zijn Geest. Dat is toch bijzonder. Het zou zo jammer zijn als je niet op zoek gaat naar wat de Geest tegen je wil zeggen.”

    Ook de Bijbeltekst sluit er zo mooi bij aan uit 1 Korintiërs 2. Dus ik heb weer opnieuw een koers te volgen! Dank!!

Laat een reactie achter