Helemaal opgebrand…

16 oktober 2020

Te veel stress…
Te veel gedoe…
Te veel op je bord…
En nu? 

Is dit uitsluitend een probleem anno 2020 of waren er in de Bijbel ook mensen met een burn-out?

Ja zeker. Elia bijvoorbeeld. Hij zat er helemaal doorheen, lezen we in 1 Koningen 18 en 19. Elia was een van de grootste profeten, maar ook gewoon mens. Dat blijkt. 

Elia heeft alles gegeven wat hij kan, maar wordt voortdurend tegengewerkt. Dan trekt hij zich van ellende terug in de woestijn. Niet echt een plek om op te laden, zou je denken… “Wat doe je hier, Elia?” Een engel maakt hem wakker. Hij is moe en doet niet anders dan slapen, slapen en nog eens slapen. Elia is het leven zat. Hij wil niet meer eten, niet meer drinken en niet meer leven, maar God denkt daar anders over.

Hij moet op reis, de bergen in. 40 dagen en nachten om zo tot zichzelf te komen. 

En dan gebeurt het!

Elia ontmoet God.

Hij had God al eerder zien werken. Toen kwam er vuur uit de hemel en dat zette het altaar in brand. Wat een heftige ervaring. Nu ontmoet Hij God niet in de vuurstorm, niet in een harde windvlaag, maar in ‘het gefluister van een zacht bries’.

Ssst… daar komt Hij.

Als je power vanuit de hemel verwacht, als je denkt dat grootsheid nodig is om je nieuwe energie te geven, dan heb je het mis. 

God komt met zachte kracht.

Laat een engel je wakker maken in je binnenste en je meenemen naar de plaats waar je God opnieuw ontmoeten kunt… In de stilte… In de rust.

Zullen we samen bidden? “Heer, ik ben moe. Heel moe. Help mij alstublieft. Ik wil U ontmoeten. Kom met Uw zachte kracht krachtig in mij, in Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?