Heeft Jezus onze hulp nodig?

09 maart 2021


In onze stappen op weg naar Pasen, mag je ontdekken dat je een wandeling langer volhoudt als je samen loopt.

In het peloton van ‘Le Tour de France’ zie je dat er een hele strategie is als het gaat om elkaar ondersteunen waardoor er gewonnen kan worden. De renners helpen elkaar.

Heeft Jezus hulp nodig? Jij en ik weten dat Hij ons niet nodig heeft om de wedstrijd te winnen. En toch… Hij kiest ervoor om samen met jou ervoor te gaan.

We lezen vandaag verder uit Markus, in hoofdstuk 3, vers 14: “Deze twaalf koos Hij uit om voortaan met Hem mee te gaan. Hij wilde dat ook zij het goede nieuws aan de mensen zouden gaan vertellen.” (BB)  

Niet alleen wilde Jezus dat ze het goede nieuws zouden gaan vertellen; Hij wilde ook dat er actie zou zijn. Power! Kracht!

Let op wat er dan staat: “Hij gaf hun ook de macht om zieken te genezen en om duivelse geesten uit mensen weg te jagen.” (vers 15)

Geloof je dat Jezus nog steeds geneest? Geloof je dat Jezus nog steeds duivelse geesten uit mensen jaagt? Geloof je dat dit nog steeds kan in Zijn naam?

Deze turbulente wereld vraagt om krachtige mensen. Jouw kracht is gelegen in Zijn kracht in jou. Je hoeft je niet krachtig te voelen om te weten dat je krachtig bent. 

Je bent Zijn kind, Zijn volgeling!

Samen met Jezus leven, is samen met Hem de eindstreep halen. Hij is het peloton waardoor je krachtig de eindstreep haalt. Ga ervoor!

Zullen we samen bidden? “Heer, help mij om te beseffen hoe krachtig Uw kracht in mij is. Ik laat mij niet door mijn gevoel leiden, maar ik kies ervoor om krachtig in dit leven samen met U te wandelen. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?