Heeft God een plan voor je baan?

20200123 Dromen met God-6

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Heeft God een plan voor je baan?

De apostel Paulus, een dienaar van de eerste kerk, werd opgeleid door Gamaliël, een rabbijnse leraar die hem alles leerde over de wet van onze voorouders. (zie Handelingen 22:3

Maar ondanks dat Paulus opgeleid werd door één van de beste leraren van zijn tijd, was hij ook een tentenmaker! 

Volgens de rabbijnse traditie van toen moesten alle geleerden een beroep leren. De brieven vertellen ons dat Paulus best wel blij was dat hij zijn brood kon verdienen zonder afhankelijk te zijn van iemand anders. God had Paulus deze baan gegeven, zodat Hij Hem overal kon dienen!

Waarom deel ik dit met jou? Omdat ik je wil vertellen dat je niet ontmoedigd moet zijn als een deur op werk dichtgaat, want God zal een andere deur voor je openen! Hij is de God die voorziet. Wees ondanks je omstandigheden en tegenwerking niet ontmoedigd. God heeft iets heel moois voor je, dat je kunt gebruiken om Hem te eren. Geloof dat God een deur voor je zal openen!

Ik bid dat de volgende getuigenissen je zullen bemoedigen.

“Een week geleden had ik een sollicitatiegesprek. Ik wilde de baan echt heel graag, maar God vertelde me door de mails van ‘Ik Wonder Jou ‘dat het christelijke leven niet alleen maar bestaat uit overwinningen en dat het niet altijd makkelijk is. Toen ik dit las, wist ik dat het Gods wil zou zijn als ik de baan niet zou krijgen. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik niet geschikt was voor de baan. Ondanks dit teleurstellende nieuws was ik echt zo dankbaar dat God me hier al op voorbereid had. Ik wil jullie echt heel erg bedanken dat jullie met mij meelopen in mijn leven. Ik bid dat God jullie zal zegenen.” Esther

“Ik ontvang de mails van ‘Ik Wonder Jou’ nu ongeveer drie maanden. Het heeft me aangemoedigd om te blijven vertrouwen op God, ook al heb ik al zeven maanden geen baan meer. Gelukkig heb ik kort geleden een baan aangeboden gekregen, waardoor mijn vrouw en ik snel moeten verhuizen. Ik zie uit naar de bemoedigende mails die ons zeker zullen helpen om te blijven geloven en sterk te blijven.” Dean, USA

“Ik ben van een onzekere christen met twijfel en angst verandert in een trouwe volger! Dat is typisch mij. Ik heb dertien jaar geleden bij een reclamebureau gewerkt, maar ik zat vol angst en frustratie omdat het niet mijn droombaan was. Sinds ik me heb ingeschreven voor de mails van ‘Ik Wonder Jou’, spreekt God echt tegen me en helpt Hij me om in geloof te vragen en te geloven dat ik alles ontvangen heb, wat ik nodig heb. Hij heeft me geholpen om mijn vaardigheden en interesses beter te begrijpen en mijn dromen te volgen, terwijl ik me door Hem laat leiden. Ik ben erachter gekomen dat we eerst helemaal in Jezus geworteld moeten zijn, voordat we Zijn stem horen en kunnen worden zoals God ons heeft bedoeld. Hij kan zo veel meer doen dan we ooit kunnen bedenken of ons kunnen voorstellen.” Asha, Mauritius

Geloof dat God een plan voor alles in je leven heeft!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Melvin op 18 februari 2020 om 10:50 am

    Goed bemoedigt