Hee stresskip! ?

09 december 2020


Een enorm kabaal kwam op een ochtend uit ons kippenhok. De ‘dames’ waren helemaal hyper. Ik ging bij onze acht kippen in de tuin kijken. Ze stonden letterlijk met dicht geknepen billetjes te wachten voor het hok. Het nachthok hadden we per ongeluk dicht gelaten, waardoor ze de nacht buiten hadden moeten doorbrengen en erger nog: ze wisten niet meer waar ze hun eitje moesten laten vallen!
Complete paniek, zeg maar.

Terwijl ik het luikje omhoog tilde, ging de optocht naar binnen.
TOKtokTOKtokTOK… Sorry, dames, ik probeer jullie voortaan niet meer te vergeten…

Heb jij het gevoel dat je wel eens vergeten wordt? 

Jezus vergeet nooit iets.
Jezus vergeet jou nooit. 

Hij zorgt voor je. Als het donker en koud om je heen is, belooft Hij Zijn nabijheid, warmte en zorg. Hij opent deuren van veiligheid voor jou. 

Heb je veiligheid nodig op dit moment?
Verlangt jouw hart naar Zijn krachtige hulp en wijsheid? 

Dit belooft Zijn woord voor jou vandaag:

  • Psalm 147:13: “Want Hij zorgt ervoor dat je veilig bent.” (BB)  
  • Psalm 46:2: “Bij God zijn we veilig. Hij is onze schuilplaats, onze burcht waar we veilig zijn. Hij heeft ons altijd geholpen als we in moeilijkheden zaten.” (BB)  

Heb je het gevoel dat je voor gesloten deuren staat?
Vraag God dan om de deuren voor je te openen die niemand anders kan openen. Je kunt je misschien zo hulpeloos voelen, zo verlaten, zo gestresst… Maar God komt met Zijn onbegrensde wijsheid en schenkt jou veiligheid. 

Onze kippetjes waren blij met de ‘verlossing’ die ik ze bood. Hoe blij mogen jij en ik zijn met Zijn verlossende actie voor ons?! Hij opent deuren en schenkt ons bevrijding van alles waar we van verlost willen worden.

Als je voor vandaag een enorm ei moet leggen… de deur naar verlossing staat voor je open. Dus relax! 

Het komt goed, je doet het goed… God is goed!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?