Heb lief… ja, maar hoe?

IWJ 7.24-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Heb lief… ja, maar hoe?

De Bijbel moedigt ons natuurlijk aan om van anderen te houden. Heb anderen lief, want God heeft ons eerst liefgehad. Okee… maar hoe dan?

1 Korinthiërs 13, het bekende ‘liefdes’-hoofdstuk uit de Bijbel, geeft ons verschillende nuttige instructies. Vanmorgen zal ik me concentreren op één: Heb lief door alleen het goede in elk persoon te zien.

Heb lief door anderen niet te verdenken van kwaad en heb lief door zelfs het beste van anderen te verwachten! Als we dit doen, veranderen we onze omgeving.

“Liefde vertelt fouten van andere mensen niet door, denkt altijd het beste van een ander en blijft altijd geduldig.” (1 Korinthiërs 13:7, BB)

Wanneer we teleurgesteld zijn of slecht behandeld door anderen zijn, onthoud dan dit: Jezus gaat van het beste uit, ondanks onze tekortkomingen. Laten we net als Hij zijn!

Je kunt op deze eenvoudige manier mensen liefhebben. Denk goed over elke persoon die je vandaag tegenkomt.

Wees gezegend en wees een zegen!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.