Heb jij ooit een engel gezien?

30 juni 2021

 

Vind jij tienduizenden tienduizendtallen en duizenden duizendtallen veel?

Stel je voor dat je zoveel volgers hebt op Facebook of Instagram? Dan ben je een influencer van de bovenste plank. Toch?

God, de schepper van hemel en aarde, heeft zoveel engelen… Zoveel dienaren die in dienst worden gezet voor…. jou!

Tienduizenden tienduizendtallen en duizenden duizendtallen…

“En ik zag, en hoorde een geluid van vele engelen rondom de troon…En hun aantal bedroeg tienduizenden tienduizendtallen en duizenden duizendtallen.” (Openbaring 5:11, HSV)  

Heb jij ooit een engel gezien? 

Het feit dat je nooit een engel hebt gezien, betekent nog niet dat engelen zich niet kenbaar maken.
Engelen maken zich soms kenbaar aan mensen. Van twee engelen kennen we zelfs de naam. De engel Michaël (Daniël 10:13; 12:1) en de engel Gabriël (Lukas 1:19).

“Want door Hem zijn alle dingen geschapen die in de hemelen en die op de aarde zijn, die zichtbaar en die onzichtbaar zijn: tronen, heerschappijen, overheden of machten; alle dingen zijn door Hem en voor Hem geschapen.” (Kolossenzen 1:16, HSV)  

Engelen zijn dienende geesten, zegt de Bijbel.
“Zijn zij niet allen dienende geesten, die uitgezonden worden ten dienste van hen die de zaligheid zullen beërven”. (Hebreeën 1:14, HSV)  

Wie dienen zij dan?
Ze dienen onder andere… jou. 

Als je gelooft in God, noemt de Bijbel je Gods kind en zul je de ‘zaligheid beërven’, waar in het boek Hebreeën over gesproken wordt.

Misschien lijkt je dit allemaal te mooi om waar te zijn. Misschien wil je tegen mij zeggen: “Wilma, doe niet zo zweverig.” Ik begrijp je, maar ik ben niet de bedenker van deze woorden. Het is God zelf die ons dit vertelt. 

Zullen we samen danken voor dit wonder? “Wij zijn U zo dankbaar. U heeft uw engelen aangesteld om ons te dienen. Wilt U ons leren hoe U dit bedoelt? Wat dat betekent in ons leven? Uw woord is de waarheid en laat ons elke dag meer en meer begrijpen hoe groot en vol genade U bent. Dank U wel daarvoor. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?