Heb jij last van slapeloosheid?

16 juli 2023

Na drie uur slapen word ik wakker. Ik draai me om en nog een keer… en nog een keer. Klaarwakker ben ik. Overdenkingen voor de uitzending van Ik Wonder Jou schieten door mijn hoofd. Ik schrijf een bemoediging in gedachten aan jou en ik denk aan God.

Ik prijs Zijn naam en spreek vertrouwen uit in gedachten voor de volgende dag. Zijn rust en vrolijkheid vullen mijn hart. Maar tja, dat is wel mooi allemaal, maar… ik wil gewoon slapen! Alles loslaten. Letterlijk. Mijn ogen dichtdoen en in dromenland verdwijnen.

Juist op de momenten dat je je niet bewust bent van wat er in je hart leeft, kun je ontdekken wat er in je binnenste borrelt. Doordat ik elke dag in gebed en schrijvend bezig ben met Gods woord, vult mijn hart zich met Zijn liefde. Voor jou, anderen en mijzelf. Maar… slapen tijdens deze nacht. Ho maar!

Wat borrelt er in jouw hart?

  • Nieuwe praiseliederen voor jouw worshipband;
  • Zorgen over je kinderen;
  • Nieuwe plannen voor je bedrijf?

‘Net zo haalt een goed mens goede dingen tevoorschijn uit de goede voorraad in zijn hart. Maar een slecht mens haalt slechte dingen tevoorschijn uit de slechte voorraad in zijn hart. Want iemands woorden verraden wat er in zijn hart is.’
(Lukas 6:45, BB) 

Oftewel, bevoorraad je hart overdag met goede dingen, zodat je tijdens het wakker liggen, kunt putten uit de goede voorraad die je hebt aangelegd:)

Bevoorraad je hart met alle goeds,
zodat je vanuit je hart alle goeds kunt schenken en ontvangen.

Zullen we samen bidden?
‘Mag Uw rust ook ‘s nachts ons deel zijn. Schenk ons een diepe slaap, waarin we krachtig de nieuwe dag kunnen starten en ons hart kunnen vullen met goede voorraad. In de naam van Jezus. Amen.’

Tot slot heb ik een vraag voor je..

  • Welke voorraad heb jij opgeslagen in je hart? Laat je die liggen, vul je hem aan of knikker je hem uit je hart?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?