Heb jij jezelf lief? ?

27 juli 2020

Ik wil het deze dagen graag met je hebben over het liefhebben van jezelf. Iets wat voor de een makkelijker is dan de ander…

Ik hou zo veel van mijn drie zonen. Zielsveel. Het zijn inmiddels reuzen van kerels. Schoenmaat 45, 46 en 47. Dat zegt al genoeg…

Ze nemen veel ruimte van ons huis in, maar nog veel meer ruimte van mijn hart. Ik bof enorm. Als ze mij zien, spreiden ze regelmatig hun grote armen en krijg ik een knuffel en een kusje van ze. 

… snik… Terwijl ik je dit vertel, ga ik er al bijna van snikken… Zo lief!

Als God jou tegenkomt, gaan Zijn armen ALTIJD wijd open voor jou. Hij geeft je ALTIJD een knuffel. 

… snik… Ik zou daar maar eens flink emotioneel van worden.

God, jouw Hemelse Vader, loopt niet om jou heen in de gang, maar stopt om je telkens te laten merken dat Hij je lief heeft, *|FNAME|*. Bijna 200 keer in het Nieuwe Testament kun je lezen dat je geliefd bent door God. Hij vindt het belangrijk dat jij dat weet en nooit vergeet. 

En daarbij vertelt Hij je niet alleen dat je geliefd bent, maar nog meer:

Je hoeft dit niet te worden… Je bent dit al! Jezus’ liefde is het fundament van jouw identiteit.

Je hoeft dus niet eerst punten te scoren bij God, voordat Hij Zijn armen naar je uitstrekt. Je bent al geliefd. 

Heb jij jezelf ook lief? Omarm je jezelf als je jezelf tegenkomt in de gang?

Jezus moedigt ons aan: “Houd net zoveel van je broeders als van jezelf.(Matteüs 22:39, BB)

Houd dus vandaag van jezelf, zodat jij met diezelfde liefde anderen kunt liefhebben. 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?