Heb jij je oordeel al klaar?

05 maart 2021


We zijn in Ik Wonder Jou bezig met de 40-dagentijd. Dit is de tijd in aanloop naar Pasen. Elke dag komen we een stap dichterbij het onvermijdelijke moment waarop Jezus Zijn leven volledig overgaf… In de eerste hoofdstukken van Markus zien we hoe Jezus op allerlei manieren laat zien dat Hij is gekomen om vernieuwing te brengen.

Ik keek onlangs naar een documentaire over het leven van Prinses Diana. De paparazzi lag in de struiken en hing over de schutting om alles wat zij deed vast te leggen. Op zoek naar een misstap…

De farizeeën hadden ook zo’n hyperfocus op Jezus. Ze hadden hun oordeel klaar…

“De Farizeeërs letten op Jezus, of Hij hem op de heilige rustdag zou genezen. Want dan zouden ze Hem ervan kunnen beschuldigen dat Hij iets deed wat niet mag.” (Markus 3:2, BB)  

Dan maakt Jezus het spannend. Hij zag hun zoektocht naar veroordeling. Jezus zei tegen de man met de verlamde hand: “Kom eens hier in het midden staan.” (vers 3) 

Huh?
In het midden ziet iedereen het! Wat is hier aan de hand?

Aan elke handicap in die tijd werd ‘kwaad’ gekoppeld.
Je werd veroordeeld; je had immers zelf schuld aan jouw handicap…

Jezus zegt: ““Mag je op de heilige rustdag goed doen, of kwaad doen? Mag je op de heilige rustdag een mens redden, of hem doden?” Ze zwegen.” (vers 4)

Jezus laat de kracht van liefde zien.
Hij veroordeelt niet.

“Toen keek Hij de mensen aan die om Hem heen stonden. Hij was boos en bedroefd dat ze zo hard waren. En Hij zei tegen de man: (Let op… nu komt het!) “Strek je hand uit.” De man strekte zijn hand uit en de hand werd net zo gezond als de andere.” (vers 5)

Heb jij altijd je oordeel klaar?
Of veroordeel jij jezelf?
Jezus veroordeelt niet. Ook jou niet!

“Want Ik ben niet op aarde gekomen om mensen te veroordelen. Ik ben gekomen om mensen te redden.” (Johannes 12:47, BB)

Ik wil je graag bemoedigen: Als niet alles ‘gezond’ is bij jou, neemt Jezus het voor je op. Hij zet je in het midden. Jij staat centraal. Jezus is er voor jou!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?