Heb jij geduld in het donker? ?

03 november 2020

Het was na middernacht. Ik had mijn routeplanner aangezet. Dwars door Rotterdam reed ik vanaf het theater waar ik had gesproken op het Kerstevent van het Leger des Heils. Ik was op weg naar een logeeradres ergens aan de kade ergens in Rotterdam. Precies… ergens… 

Blindelings volgde ik de instructies en zag de grote stad voor mij oplichten. Het leek een eindeloze rit. Als je niet weet waar je precies naar toe gaat, lijkt alles langer te duren. Geduldig moest ik bocht na bocht nemen. Geduldig wachten bij stoplichten. 

Jouw Leidsman wil je leiden in het donker. Dat vraagt geduld. 

Luister nauwgezet. Doe bocht na bocht wat Hij zegt. Stop als je moet stoppen en geef gas als je verder kunt gaan. Heb geduld. Je komt er!

Paulus vond het moeilijk om te accepteren dat God geduld met hem had. Hij was zó fout geweest. Hij had Jezus op z’n zachts gezegd ‘gepest’. De genade en vergeving van God had hij ontvangen. Een wonder! Maar nu moest hij zijn leven volgens een nieuwe route gaan rijden.

Paulus zelf zegt hierover: “Maar ik heb vergeving gekregen. Zo kon Jezus Christus in mij laten zien hoe geduldig Hij is. Zijn geduld met mij, de slechtste mens, zou zo een voorbeeld zijn voor de mensen die later in Hem zouden geloven en het eeuwige leven zouden krijgen.” (1 Timotheüs 1:16, BB) 

Als Jezus zo geduldig is met Paulus, zou Hij dan ook niet met jou geduldig zijn?

Met Zijn perfecte geduld, heeft Hij geduld met jouw ongeduld.

Zullen we samen danken? “Heer, ik dank U voor Uw geduld met mij. Leid mij in het donker. Ik wil luisteren naar wat U zegt en ik zal met U op mijn bestemming aankomen! Dank U! Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?