Heb jij een groot geloof?

26 oktober 2020

Wat is een groot geloof? Hoe groot moet je geloof zijn, voordat je het een groot geloof kan noemen? Waarom zou je geloof groot moeten zijn? Geloven is toch al een groots iets op zich?

Onze hond, Coco, voelt zich groot als hij voor een klein keffertje staat. Hij wandelt heel relaxed naar hem toe. Maar als hij de herdershond van de buren ziet, kruipt hij angstig achter mij.

Wanneer is iets groot?

Gisteren keken we naar het verhaal in Matteüs 14 waar Petrus over het water naar Jezus loopt. “Wat een groot geloof heeft hij!”, zeggen we over Petrus. 

Maar Petrus begint door het water te zakken… Jezus zegt tegen hem: “‘Och, twijfelaar, waarom heb je zo weinig vertrouwen in Mij?’” (zie vers 31, HTB) 

Zodra Petrus in een crisis komt, verandert zijn groot geloof in een klein geloof. Hoe zit dat bij jou?

Ons ware geloof komt niet tot uitdrukking in tijden waarin we wonderen beleven of als we ‘grote daden’ doen. Ons ware geloof komt tot uitdrukking in moeilijkheden. Niet het wandelen op water, maar ons focussen op de stormachtige donkerte rondom ons, laat ons zakken naar de bodem. 

Waar focus jij op? Alles wat er mis kan gaan? Alles wat naar is? Alles wat moeilijk is?

Focus je op de mogelijkheden van God.

Weet waar je naar op weg bent. Samen met God kom je op je bestemming. Stap uit je veiligheid in het gebied van Gods avontuur voor jou. 

Een klein geloof is groot als het een geloof is in een grote God. God heeft een groot geloof in jou!

Zullen we samen God danken? “Dank U dat U vertrouwen in mij heeft dat ik op water kan lopen met U. Help mij om uit mijn veilige zone te stappen en met U nieuwe stappen te zetten in mijn leven. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?