Heb je weleens met een zuurstofmasker gefietst? 🚴

02 oktober 2023

Ik krijg een zuurstofmasker op en moet zo hard mogelijk fietsen, totdat ik…

  • niet meer kan;
  • mijn hart stil komt te staan;
  • of ik hartritmestoornissen krijg.

Wat denk je zelf?
Deze dame gaat hard fietsen, maar echt niet te hard. Dat begrijp je.

Met deze fietstest wordt gekeken wat mijn conditie is en er worden nog veel meer waarden in mijn lichaam getest. Waarom? Om te kijken of ik in aanmerking kom voor een harttransplantatie of steunhart. Ik volg de medische adviezen van de zeer geleerde cardiologen gedwee, maar zoals je waarschijnlijk weet, heb ik mijn vinger opgestoken voor een wonder. Ik zie er enorm naar uit.

De Bijbel is zo bemoedigend als het gaat om moeilijke dingen in ons leven.
Ook in jouw leven.

In de Bijbel staat namelijk dit:
‘… Want God laat je nooit in de steek. Hij zal niet toestaan dat je het zó moeilijk krijgt dat je het niet meer aankan. Want Hij zal, als er verleidingen komen, ook voor de oplossing zorgen. Daardoor zul je sterk genoeg zijn om de juiste beslissingen te nemen.’
(1 Korintiërs 10:13, BB)

Je kunt het leven aan, omdat Hij je nooit in de steek laat. 

Weet dat Hij ook nu, vandaag, je niet alleen laat. Bij elke stap die je zet of elk moeilijk moment waar je vandaag doorheen moet, laat Hij je niet los. Laat deze woorden je vandaag troosten, maar ook aanmoedigen om Hem enorm te bedanken voor dit wonder. 

Jij kunt het leven aan! 

En ook ik kan het leven aan, wat er in de toekomst ook met mijn hart gebeurt … dankzij Zijn nabijheid. Dat is onbeschrijflijk mooi! Soms rollen de tranen over mijn wangen, maar Zijn liefde is zo troostend.

In jouw verdriet,
weet dat God het ziet.

Zullen we samen bidden?
‘Wij hebben Uw aanwezigheid zo nodig in ons leven. Dat verandert alles. In de naam van Jezus. Amen.’

Trouwens… de fietstest had ik ‘goed’ gedaan. Net slecht genoeg namelijk om op de lijst te komen voor een steunhart of harttransplantatie. Mijn leven is in Zijn hand en mijn hand is hoog opgestoken voor het wonder.

Bezinningsvraag:

  • Wat doe je als eerste als je het moeilijk hebt?

 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?