Heb je wel eens over een rode loper gelopen?

26 maart 2021


Ik exposeerde op de Luxury Fair in Amsterdam met mijn schilderijen. De rode loper was uitgerold. Alles klopte. Mijn haar, mijn jurk, mijn vriendin die mee was… 

Alleen onze tas… Hoe loop je met een AH plastic tas vol tape, een hamer en spijkers op hakken over een rode loper? Niet dus…

Mijn vriendin is zo lief, ze doet echt alles voor mij, maar over de rode loper met een AH tas. NO WAY!

Als de rode loper is uitgerold, betekent dit nog niet dat alles klopt.

Voor Jezus was ook de rode loper uitgerold. Op een ezel ging Hij naar Jeruzalem. Uit eerbied spreidden de mensen hun mantels op de grond, als teken van het neerleggen van hun waardigheid om daarmee Jezus’ waardigheid te aanvaarden. Ze riepen: “Hosanna!”

Dat staat voor het Hebreeuwse woord ‘Hosha Na’ en betekent letterlijk ‘Help nu!’ ‘Schenk ons heil’. De mensen verlangden naar een nieuwe tijd, een nieuw koninkrijk. 

“Ze brachten het ezeltje naar Jezus en legden hun mantels er op. Toen ging Jezus op de ezel zitten. En heel veel mensen spreidden hun mantels uit op de weg. Andere mensen trokken takken met bladeren van de bomen en legden die op de weg. En de mensen die voor Jezus uit liepen en achter Hem aan kwamen riepen: “Hosanna! (= ‘Red toch!’) Gods zegen op de Man die door de Heer is gestuurd!” (Markus 11:7-9, BB)

En klopte alles op deze rode loper? Huh, een ezel? Waar is de paardenstoet? 

Jezus kwam niet om gediend te worden, maar om te dienen. Zijn koningschap kenmerkte zich door liefde.

Jezus kwam Jeruzalem binnen als de Messias, precies zoals Zacharia honderden jaren eerder had aangekondigd: “[ De Heer zegt: ] “Jubel en juich, bewoners van Jeruzalem! Kijk, jullie koning komt naar jullie toe. Hij is rechtvaardig en Hij zal jullie redden. Hij is bescheiden en rijdt op een jonge ezel. (Zacharia 9:9, BB)

De Koning der koningen heeft voor jou de rode loper uitgerold, dankzij Zijn genade. Als in jouw dagelijks leven niet alles ‘klopt’ en je onhandig met een AH tas weifelend wiebelt in het leven… weet dan dat Gods plan voor jouw leven een plan vol liefde, vertrouwen en verlossing is. 

Roep samen met mij deze dag met ongekende power: Hosanna!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?