Heb je scherp zicht? ?

04 maart 2021


Mijn wiskundedocent had zijn bril altijd half op zijn neus hangen en met zijn vingers duwde hij deze steeds weer omhoog, waardoor het glas één wazige boel werd. Dat maakte het uitleggen nog ‘waziger’, en zorgde ervoor dat de klas hem ook wazig aankeek…

De mensen die naar Jezus keken, keken ook regelmatig ‘wazig’.
“Huh? Begrijp jij het? Zie jij het scherp?”

En jij? Heb jij nog scherp zicht?
Begrijp jij God in al jouw situaties?
Wil je helderheid?
Licht op de zaak?

Deze 40 dagen wandelen we samen met Jezus mee in het leven, dat Hij leidde op weg naar Zijn kruisiging… Jezus had verteld dat er een tijd zou komen dat Hij niet langer bij de mensen zou zijn. Ze begrepen Hem niet en schoven hun bril wat hoger…

Hij vertelde hun een voorbeeld om het uit te leggen: “En niemand doet nieuwe wijn in oude wijnzakken. Want door het gisten van de wijn zullen de wijnzakken barsten. Dan loopt de wijn weg en de zakken zijn kapot. Maar nieuwe wijn moet je in nieuwe wijnzakken doen.” (Markus 2:22, BB)  

Eh.. ja? En nu?

  • Jezus’ komst brengt vernieuwing – de nieuwe zakken.
  • De Joden en Farizeeën zaten vast aan oude tradities – de oude zakken.

De wijnzakken werden destijds van geitenvellen gemaakt. Deze worden stug door gebruik. De nieuwe wijn gaat nog gisten en daardoor uitzetten, waardoor de stugge zakken scheuren.

Het Griekse woord ‘neos’ betekent ‘nieuw’ in de betekenis van ‘recent’. ‘Kainos’ betekent ‘nieuw’ als ‘vernieuwd’. Jezus wijst bij de oude wijnzakken op ‘kainos’, vernieuwd dus. Spoel de zak goed uit, smeer hem in met olie en voila! De nieuwe wijn kan erin! Die olie kun je in dit verhaal ook zien als beeld voor Gods Geest. 

Dankzij Jezus kun jij vernieuwd worden en kan Gods Geest in je wonen. Dat leeft een stuk lichter!

Als Jezus spreekt; poets je bril dan maar snel schoon. Zie je het? 

Jezus wast je schoon van binnen. Zijn Geest komt wonen in jou. Jezus keert alles om. Zijn genade is de route naar een nieuw verbond. We toosten met de nieuwe wijn op de vernieuwing van Hem in jouw binnenste.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?