Heb je honger? Eet!

IWJ 8.22-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Heb je honger? Eet!

De Bijbel vertelt ons dat het Woord van God ons voedsel is. “Maar Jezus antwoordde: “In de Boeken staat: ‘Je kan niet alleen van brood leven. Alles wat God zegt, heb je óók nodig om te leven.'” (Mattheüs 4:4, BB) 

Dus, net als aards voedsel, is het Woord van God er om een ​​van onze basisbehoeften te vervullen. Het is er om onze energie te vernieuwen. Het is fundamenteel voor ons welzijn. Dus als je vandaag honger hebt naar God, eet een heerlijk ontbijt!

  • Eet van Zijn Woord en je zult tevreden zijn!
  • Zijn Woord voedt ons tot in de diepten van ons wezen.

Wanneer we ons ontmoedigd voelen, moedigt Zijn Woord ons aan en tilt het ons op. Wanneer we geen hoop meer hebben, vernieuwt Zijn Woord de hoop. Het geeft ons redenen om weer te geloven in de overwinning en een betere toekomst! En wanneer we ons leeg en doelloos voelen, geeft Zijn Woord betekenis aan ons leven en een reden voor ons bestaan.

Ik wil deze e-mail graag afsluiten door je uit te nodigen om na te denken over dit gedeelte uit Psalm 119, vers 9 tot en met 18.

“Hoe kan een jong mens zuiver leven? Door te leven volgens uw woord. Ik verlang met mijn hele hart naar U. Help me om U te gehoorzamen. Ik bewaar uw woord in mijn hart, zodat ik niet verkeerd tegen U zal doen. Ik prijs U, Heer! Leer mij om me te houden aan uw leefregels. Ik vertel anderen over de wetten die U heeft gegeven. Het is fijner om uw wil te doen dan om heel erg rijk te zijn. Ik denk over uw wetten na en ik wil doen wat U van me vraagt. Ik geniet van uw leefregels en zal U gehoorzamen. Wees goed voor mij, Heer, dan zal ik leven en uw woord gehoorzamen. Open mijn ogen, zodat ik kan zien hoe geweldig uw wet is. Ik ben een vreemdeling op aarde. Laat me weten wat U van mij vraagt.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.