“Ik vergaf de man die mij dood wilde hebben…”

Home | Wonderen | “Ik vergaf de man die mij dood wilde hebben…”

Harvey Thomas was woordvoerder van de Britse premier Margaret Thatcher toen er een bomaanslag werd gepleegd. Hij overleefde deze bom en besloot na jaren de bommenlegger te vergeven. Dat leidde tot veel ophef in de Britse pers. Want waarom zou je iemand vergeven die een ander dood wilde hebben?

We hebben Harvey opgezocht en zijn met hem teruggegaan naar het plaats delict. Hij blikt terug op zijn leven en vertelt over zijn ontmoeting met de aanslagpleger. Het is voor de meeste mensen ondenkbaar, maar Harvey raakte bevriend met de bommenlegger…

Hoe is zoiets mogelijk, dat je bevriend raakt met iemand die je dood wilde hebben? Kan dat wel? Hoe doe je zoiets? Dat hebben we hem gevraagd toen we op de boulevard van Brighton rondliepen. Neem even de tijd voor deze korte documentaire.

Het verhaal van Harvey Thomas komt ook nadrukkelijk naar voren in de cursus over vergeving. Deze cursus kun je gratis volgen en vind je hier.

Wil je een dagelijkse bemoediging in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Mirjam Teunis op 9 oktober 2018 om 8:29 pm

    Hoe mooi zou het zijn als wij, geheel anders, ook geheel anders zouden zijn.
    Wat een bijzonder getuigenis.