Goed nieuws!

04 april 2021


Ben jij blij wakker geworden? Mega blij? 

Ik wel! Vandaag is het zo’n blije dag voor jou! Dit is één van de mooiste dagen van het jaar. En jij weet het… jij en ik putten samen onze kracht uit deze dag.

“Vertel, vertel…” zeg je nu misschien. “Heb ik iets gemist? Geldt dit ook voor mij?” Jazeker, het is zelfs speciaal voor jou!

Dit is dé dag om te beginnen met een vreugdedans in de keuken. Een sprongetje in de woonkamer met beide armen in de lucht. Roep luid ‘Joehoe’ in de gang. Fluit vrolijk in de tuin. 

“Ach… niet zo overdreven. Doe maar gewoon,” zeg je misschien. “Ik ben net wakker…” Maar hé, luister eens… Wat ik je vandaag vertel is niet gewoon. Vandaag ontploft niet je mailbox, maar ontploft je hart. Hij ontploft van blijdschap als jij het volgende leest:

“Jullie zoeken Jezus uit Nazaret, die gekruisigd is. Maar Hij is opgestaan uit de dood.” (Markus 16:6, BB) 

De Heer is waarlijk opgestaan!

Jezus heeft alle facetten van lijden ondergaan. Hij weet hoe het voelt om alleen te zijn, verlaten, bespuugd, niet gezien, mishandeld, gevangen genomen, gegeseld, gebroken en beschadigd…

Maar Jezus heeft dat allemaal overwonnen! De wedstrijd is voorbij. De uitslag bekend: Gewonnen! De oorlog is gestreden: Overwonnen. De vijand moest afdruipen met de staart tussen de benen, terug de donkerte in.

En…jij hoort bij de winnende partij! Ben je nu blij?

Laat die overwinningskracht in jouw leven doordringen en leef vanuit die overwinningskracht. Durf te leven en stappen te zetten nu je weet dat jij bij de winnende partij hoort.

Zullen we samen danken? “Heer, wij zien vol bewondering op naar U. Groot en almachtig God, Koning der koningen, Here der Heren. U bent waardig. U bent Overwinnaar en… Dank U. Dank U dat wij een kind van U mogen zijn. Dankzij Uw genade. Amen.”

Lees hier vandaag het hele opstandingsverhaal. Zo mooi! 

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?