Gods woord is als een lamp 💡

17 oktober 2023

Ik ging op reis naar Albanië samen met de jeugdgroep van onze kerk. We hadden ons voorbereid om ook Bijbels te brengen bij christenen die daar vervolgd werden. 

Nu kan ik je vertellen, dat dat niet echt mijn dingetje is… smokkelen. 

Het idee alleen al. Ik zag me al zitten in een donkere gevangenis, omdat ik betrapt was. Dat beeld doemde meer op dan het beeld van een blije broeder of zuster die na jaren bidden een eigen Bijbel in handen kreeg.

Drie maanden voordat wij in Albanië waren, viel het dictatoriale regime. Dat betekende: meer vrijheid en dus… hoefden we Bijbels niet meer in geheime vakken van de koffer mee te nemen. Of op andere wonderlijke wijze over de grens brengen…

Ik blij!
Dit wordt geen gevangenis voor mij.

En wat natuurlijk nog veel en veel fijner was, was dat er een einde was gekomen aan de jarenlange geestelijke gevangenis van onze broeders en zusters.

Ik deelde een Bijbel uit aan een oudere vrouw. Vol ongeloof keek ze mij aan. Met twee handen omarmde ze dit kostbare boek. Legde haar gezicht erop alsof ze een dierbaar kind koesterde. 

‘Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.’
(Psalm 119:105, HSV)

Hoe donker het ook in je leven is, Gods woord zal als een lamp zijn. Als je niet weet welke kant je op moet in je leven, Gods woord is een licht op je pad. Deze oudere vrouw besefte dat als geen ander. Zij leefde al zo lang met donkerte om haar heen. 

Zullen we samen bidden?
‘Hernieuw de liefde voor Uw woord in mij. Dat is een groot verlangen. Wakker het alstublieft aan. In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Hoe groeit jouw verlangen om de Bijbel te lezen?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?