Gods vrede is sterker dan jouw angst!

20200310

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Gods vrede is sterker dan jouw angst!

Angst is een emotie die absoluut menselijk is, iedereen heeft er wel eens last van. Ook ik ben nog steeds bang af en toe, maar ik heb iets geleerd. God wil niet dat we in angst leven! Angst moet weg uit ons leven.

De Bijbel helpt ons om angst weg te jagen. Zo staat er: 

  • “Wees niet bang, Abram. Ik ben jouw schild [ dat jou beschermt ]. Ik ben Zelf jouw grote beloning.” (Genesis 15:1, BB) 
  • “Maar Mozes zei tegen het volk: “Wees niet bang, houd moed! Vandaag zullen jullie zien hoe de Heer jullie zal redden. Want de Egyptenaren die jullie vandaag zien, zullen jullie nooit meer terugzien.” (Exodus 14:13, BB)
  • “Wees vastberaden en vol vertrouwen. Wees niet bang voor hen. Want jullie Heer God zal Zelf met jullie meegaan. Hij zal jullie niet in de steek laten.” (Deuteronomium 31:6, BB)
  • “Zeg tegen de mensen die alle hoop hadden verloren: “Wees vastberaden, en wees niet bang. Want let op, jullie God zal jullie vijanden komen straffen voor alles wat ze jullie hebben aangedaan. Hij zal jullie komen bevrijden.” (Jesaja 35:4, BB)
  • “Wees niet bang voor hen, want Ik ben bij je. Ik zal je altijd redden.” (Jeremia 1:8, BB)
  • “Maar Ik zal jullie redden en goed voor jullie zijn. Verlies de moed dus niet.” (Zacharia 8:13, BB)
  • “Wees niet bang, mijn kleine kudde! Want jullie Vader heeft besloten jullie het Koninkrijk te geven.” (Lucas 12:32, BB) 

Laat angst jouw vrede niet stelen!

Geloof Gods woord, spreek het uit en zie dat angst zelf bang wordt en vlucht!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.