Gods kracht gaat AAN, als je Zijn kracht voor je ziet ?

24 juni 2021

 

Ben jij onoverwinnelijk?

Mijn opa wel. Als ik met mijn opa ging schaken, was hij onoverwinnelijk. Je zou verwachten dat hij zijn schattige kleindochter af en toe zou laten winnen, maar nee. Soms mocht ik met het paard één schaakstuk slaan. Soms liet hij toe dat mijn toren grote stappen kon maken op het bord, maar meer was het niet.

Mijn opa was een meester in schaken, onoverwinnelijk.

Onze God is ook onoverwinnelijk!

“Wees niet bang, want ik ben bij je,
vrees niet, want ik ben je God.
Ik zal je sterken, ik zal je helpen,
je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand.”
(Jesaja 41:10, NBV)

Hij belooft in Zijn woord dat Hij jou steunt met zijn onoverwinnelijke rechterhand.

Waarom specifiek rechterhand? Voor ‘rechterhand’ staat in de (Hebreeuwse) grondtekst het woord ‘jamin’, en dat woord komt 135 keer voor. Het wordt ook verklaard in de naam Benjamin, want dat betekent: ‘zoon van mijn rechterhand’.

“Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik Uw vijanden gemaakt zal hebben tot een voetbank voor Uw voeten.” (Psalm 110:1, HSV)  

In het Nieuwe Testament wordt wel 7 keer verwezen naar deze uitspraak van Psalm 110 (Mattheüs 22:44; Markus 12:36; Lukas 20:42; Handelingen 2:34; Hebreeën 1:13; Hebreeën 10:13 en 1 Korinthe 15:25).

“De rechterhand van de Heere doet krachtige daden, de rechterhand van de Heere is hoogverheven, de rechterhand van de Heere doet krachtige daden. Ik zal niet sterven maar leven…” (Psalm 118:15-17, HSV)   

Als Gods rechterhand jou ondersteunt,
word je ondersteund met kracht en macht!

Voel je je verloren?
Zeg je: “Ik heb er de kracht niet meer voor.”

Dan hoef je de kracht ook niet uit jouw menselijk vermogen te halen. God zelf belooft je Zijn kracht.

Ik daag je uit om een situatie in jouw leven op dit moment voor je te zien, waarvan jij overtuigd bent dat het een hopeloze toestand is. Heb jij een situatie waarvan jij overtuigd bent dat je niet krachtig genoeg bent om stappen te durven zetten?

Zie je het voor je?

Ik wil je aanmoedigen om in deze situatie Gods onoverwinnelijke rechterhand voor je te zien die jou ondersteunt èn helpt.

Hoe ziet diezelfde situatie er nu uit?
Teken het, schrijf het op… en herlees het nieuwe beeld waarin de kracht van God zichtbaar is in die specifieke situatie.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?