Gods kracht gaat AAN, als je vertrouwen in God uitspreekt

27 juni 2021

 

Wie vind jij stoer?

Wie vind jij nou een stoer persoon in de Bijbel. Natuurlijk… Simson, de sterke man die zelfs wint van leeuwen, die tempelzuilen omver duwt…
Maar wat denk je van David? Inderdaad, Hij versloeg de reus Goliath. Heldhaftig.

Ben jij stoer?
Welke overwinningen heb jij op je naam staan?
Misschien lees je Ik Wonder Jou en heb je de zwarte band? Misschien ben je de beste CrossFitter van Nederland en weet ik dat niet? (laat het mij weten…)

David had stoere daden verricht, maar hij was bang. Door koning Saul werd hij achtervolgd en ook de vijanden rondom hadden het op hem voorzien. Deze bange, stoere David schreef in Psalm 18 deze woorden:

“Hij zei:
Ik houd heel erg veel van U, mijn Heer.
U geeft mij kracht.
Heer, U bent de rots onder mijn voeten,
de burcht waar ik veilig ben, mijn Bevrijder.
U bent mijn God, de rots waarop ik kan vertrouwen,
het schild dat mij beschermt, mijn Redder,
mijn sterke toren waarin ik veilig ben.”
(Psalm 18:2-3, BB)

Ik wens je toe dat je nieuwe kracht voor deze dag mag ervaren, door net als de heldhaftige David, deze woorden uit Psalm 18 jouw woorden te maken voor vandaag. 

Bij God ben je veilig.
Hij is jouw sterke toren.
De Rots waarop jij vandaag mag staan!

Zullen we samen bidden? “Als ik mij achtervolgd voel, mag ik weten dat U mij beschermt, kracht geeft en mijn sterke toren bent. Vandaag wordt het een mooie dag, omdat U erbij bent. Amen.”

PS Neem een screenshot van de tekst van vandaag. Schrijf ze over, print ze uit en herlees ze telkens weer. Als je bang bent voor jouw ‘achtervolgers’, lees deze woorden en verbind je hart ermee.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?