Gods kracht gaat AAN, als je krachtig DENKT

26 juni 2021

 

Waar denk jij aan?

Mijn zonen, Levi en Boaz, kijken samen graag naar oorlogsfilms. Ik mag nooit meekijken, want ik gil te hard. Ze schrikken nog meer van mij, dan van de bombardementen op het scherm. 

Ik vind dat geen punt. Een oorlogsfilm kijken, betekent voor mij: drie weken dromen dat ik in het verzet zit. Ik heb er de kracht niet voor…

Viktor Frankl overleefde kamp Auschwitz tijdens de Tweede Wereldoorlog. Middenin dit onmenselijk lijden, wist hij positief te blijven. Hoe? Hij wist dat hij niets en dan ook niets kon veranderen aan de verschrikkelijke situatie waarin hij zat. 

Het enige waar Viktor invloed op had, was zijn eigen denken. In gedachten zag hij zijn toekomst voor zich. Hij ging voor zich zien hoe hij anderen zou gaan vertellen over de ellende die hij had meegemaakt en de hoop die hem op de been hield. 

In welke situatie zit jij, waarvan je weet: “Hier kan ik werkelijk niets aan veranderen”?

Welke oorlog is er op dit moment in jouw leven?

Een geldoorlog, schuldenoorlog, ziekteoorlog, depressie oorlog, lusteloze oorlog, verslavingsoorlog, minderwaardigheids oorlog…?

Laat alle bombardementen in je leven stoppen, door samen met God jouw toekomst voor ogen te krijgen. 

Wat zie je?
God liet Johannes in het boek Openbaring de toekomst zien (Openbaring 1:19, BB).
“Johannes, schrijf op wat je ziet. Schrijf op wat er nu is, en wat er nog gaat gebeuren.”  

Mag ik je bemoedigen? 

Lees vanuit jouw ‘oorlogsomstandigheden’ deze geweldige woorden van God speciaal voor jou opgetekend in Openbaring, het laatste boek van de Bijbel.

“…Hij is de hoogste Koning op aarde.
Hij houdt zoveel van jou, dat Hij je door Zijn bloed heeft schoongewassen van je ongehoorzaamheid aan God. Daarom moet je Hem alle eer geven!
Hij heeft een koning van jou gemaakt en een priester voor Zijn God en Vader.
Hij regeert voor altijd en eeuwig! Amen! Zo is het!
Hij zal komen op de wolken. Iedereen zal Hem zien, ook de mensen die Hem doorstoken hebben…” (naar Openbaring 1:5-7, BB)

Gods kracht in jouw leven gaat AAN, als je krachtig DENKT en Zijn toekomst voor jou voor je ziet.

Zie je het al?
Denk daar vandaag maar eens krachtig over na en schrijf het op…

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?