Gods kracht gaat AAN, als je beseft dat het dankzij Jezus AAN gaat

25 juni 2021

 

Kun jij alles aan?
Alles?

Wat ik tot nu toe in mijn leven heb meegemaakt, kon ik aan dankzij Gods kracht en liefde. Een bijna dodelijk auto-ongeluk, een hartstilstand, diep verdriet in de familie, verlies, ziekte… tja, wat kan een mens meemaken. Dat blijkt. 

Maar… halleluja!
Ik adem nog steeds en ik word nog steeds elke morgen wakker en dan dank ik God als eerste voor alles wat mij maar te binnen schiet. Daarmee zet ik de koers van de dag, voordat iemand anders mijn koers bepaalt…

Maar als ik denk aan bijvoorbeeld Brazilië… De armoede, de nood door de coronapandemie die daar is ontstaan. Stel je voor dat ik daar nu zou wonen? Zou ik dan nog steeds kunnen zeggen: “Ik kan alles aan?”

Gods kracht gaat AAN, als je beseft dat het dankzij Jezus AAN gaat.

Paulus schreef in zijn brief aan de gemeente in Filippi:
“Ik kan alle dingen aan, dankzij Christus die mij kracht geeft.” (Filippenzen 4:13, BB)  

Paulus had zweepslagen meegemaakt. Hij was gevangen gezet. Had een slecht verleden waarin hijzelf christenen mishandelde. Deze Paulus, die zelfs een paar dagen blind was geweest, spreekt uit: “Ik kan alle dingen aan, dankzij Christus die mij kracht geeft.” 

Als je kracht ontvangt van God, gebeurt er iets wonderlijks in je. Dan kun je een situatie aan, waarvan je van tevoren niet wist dat je hem aankon. 

Ik wens je zo toe, dat je dit mag ervaren in jouw persoonlijk leven. Juist in de dagelijkse dingen van de dag.

Als je tegen een vergadering opziet, dat je mag ervaren hoeveel kracht God je schenkt.
Als je niet weet hoe je je tiener moet opvoeden, dat je Gods kracht beleeft.
Als je je alleen voelt, dat Gods kracht je zo sterkt, dat je dapper de dag in kunt stappen.
Als de verantwoordelijkheid voor de omzet van je onderneming zwaar op je drukt, dat je Gods kracht bijzonder mag beleven.
Als je zeer ernstig ziek bent, dat je de kracht van God mag beleven.

Jijzelf hoeft niet alle kracht te hebben. Je hoeft niet alle kracht te voelen. Je hoeft niet aan voorwaarden te voldoen wil je in aanmerking komen voor de kracht van God.

God heeft genoeg kracht om die met jou te delen en dan nog is Zijn kracht niet afgenomen.

Zullen we samen God eren door Zijn woord en aanmoediging voor ons met kracht samen uit te spreken?:
“Ik kan alle dingen aan, dankzij Christus die mij kracht geeft.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?