Gods Geest woont in jou en mij, wat een wonder!

14 mei 2024

Als ik op straat aan mensen zou vragen:
‘Wie is de Heilige Geest?’
Wat denk je dat de reacties zullen zijn?
Opgetrokken wenkbrauwen en een vragende blik zal ik zeker krijgen. 

Wat zou jij antwoorden?

Welke rol speelt Hij in jouw leven?
En hoe gaat Hij dan te werk?

Jezus was op aarde. Hij had vrienden. Zij volgden Hem, waar Hij ook naartoe ging. Het was een hechte vriendenclub, zou je kunnen zeggen. Dan komt er een moment dat Jezus zegt:

‘Maar geloof Mij: het is beter voor jullie dat Ik wegga. Want als Ik niet wegga, kan de Helper niet naar jullie toe komen. Maar als Ik wel wegga, kan Ik Hem naar jullie toe sturen.’(Johannes 16:7, BB)

Hoe kan Jezus, van wie ze zoveel waren gaan houden, nu voorstellen om weg te gaan, zodat de Helper zou kunnen komen? Jezus helpt hen toch ook? Waarom zou het dan beter zijn?

Kon Jezus bij elke discipel dichtbij zijn elk moment van de dag?
Nee.
Als Jezus nu op aarde als mens zou rondlopen, zou hij dan bij jou en tegelijkertijd bij mij kunnen zijn?
Nee. 

Maar Gods Geest kan dat wel. Wat een wonder!

‘Gods Geest woont in jullie. Jullie hebben Hem van God gekregen. Jullie zijn niet van jezelf!’ (1 Korintiërs 6:19, BB)

Als Gods Geest in jou woont,
mag je weten dat er rust en vertrouwen in jou is.

Besef dat je niet alleen bent?

Merk op hoe krachtig jouw binnenste is, dankzij het feit dat Zijn Geest in jou woont. Je kunt het aan. Hoewel het leven soms ongekende diepe dalen kan hebben, mag je ervan overtuigd zijn dat er hoop in jou leeft. Elke dag, jij bent niet alleen. 

  • Hij helpt je,
  • draagt je,
  • beschermt je.

Zullen we samen God danken?
‘Heer onze God, wij zijn zo dankbaar dat U ons niet alleen achter hebt gelaten, maar dat U met Uw Geest in ons woont. Amen.’

Bezinningsvraag

  • Welke rol speelt de Heilige Geest in jouw leven?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?