God zorgt voor jou!

IWJ 13.28-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God zorgt voor jou!

Het eerste hoofdstuk van Genesis vertelt ons over God. God, de schepper van het universum!  

Om je een idee te geven: wetenschappers schatten dat er 200 miljard sterrenstelsels zijn in het heelal – dat is gelijk aan 28 sterrenstelsels per persoon op aarde! En elk van deze sterrenstelsels bevatten miljarden sterren. Bijvoorbeeld ons sterrenstelsel, de Melkweg, heeft alleen al zo’n 200 miljard sterren! Dat is een enorm getal – het maakt je bijna duizelig als je erover nadenkt! 

Deze zelfde God heeft ervoor gezorgd dat onze aarde bedekt is met bergen, meren en rivieren. Hij heeft dit alles gemaakt vanuit het niets, door Zijn Woord. Ook heeft Hij ons gemaakt en ons zintuigen gegeven, zodat we dit allemaal kunnen bewonderen. Wist je bijvoorbeeld dat onze smaakpapillen iedere twee weken vervangen worden en onze ogen 10 miljoen verschillende kleuren kunnen zien? 

God heeft ons gemaakt met zoveel details en verbazingwekkende zintuigen. Waarom zouden we dan twijfelen of Hij wel voor iedereen kan zorgen?

Geloof je dat God alleen zorgt voor de sterren? Denk je niet dat Hij nog beter zorgt voor degenen die Hij gemaakt heeft naar Zijn eigen beeld, degenen aan wie Hij Zijn eigen Zoon heeft gegeven? (zie Johannes 3:16)

God zorgt ook voor JOU, zelfs als je je misschien uitgeput voelt. Waarom?

  • Omdat God van je houdt. (zie Johannes 16:27, BB)
  • Omdat Hij jou persoonlijk kent en je bij je naam noemt. (zie Jesaja 45:3, BB) 
  • Omdat Hij ernaar verlangt om voor jou te zorgen en je te geven wat je nodig hebt! (zie Mattheüs 6:28-34, BB) 

Wees niet bang. De Almachtige God, de Schepper van het universum, is hier en Hij zorgt voor jou persoonlijk!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.