God zal het water tegenhouden!

IWJ Namen van God-6

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God zal het water tegenhouden!

Als kind van God weet je natuurlijk dat God leeft! De God van wie je houdt en bij wie je hoort heet El-Chayim, de Levende God. 

Deze naam vinden we in Jozua 3:10-13: “‘Hieraan zullen jullie weten dat de levende God bij jullie is. Hieraan zullen jullie zeker weten dat Hij de Kanaänieten, de Hetieten, de Hevieten, de Perezieten, de Girgasieten, de Amorieten en de Jebusieten voor jullie zal wegjagen. Let op: de kist van het verbond van de Heer van de hele aarde gaat voor jullie uit, de Jordaan in. Kies nu twaalf mannen uit de stammen van Israël, uit elke stam één. De priesters zullen de kist van de Heer van de hele aarde naar de Jordaan dragen. Zodra hun voeten in het water van de Jordaan staan, zal het water dat van boven komt als een dam blijven staan.’” (BB)  

Terwijl Jozua en het volk van Israël zich aan het voorbereiden zijn voor de verovering van het Beloofde Land, krijgen ze te maken met veel vijanden en obstakels. Één van deze obstakels is de rivier de Jordaan. 

God laat ze zien dat Hij leeft en dat Hij bij ze is door het water van de Jordaan tegen te houden. Daardoor kon het volk het droge land oversteken! God doet hetzelfde als wat Hij deed bij de Rode Zee, Hij verdeelt het water in tweeën. Hij houdt het water tegen, zodat Zijn volk de rivier over kan steken. 

Wat heeft dit met jou te maken?

  • Jouw God leeft. Hij kan het water dat op je afkomt tegenhouden. Hij komt Zijn beloften na. 
  • In wat voor situatie je ook zit, God, El-Chayim, is bij je. Omdat Hij leeft, kan Hij direct handelen. 
  • En als laatste, God is geen begrip of houten beeldje; Hij is niet door mensenhanden gemaakt. Hij LEEFT en Hij is BIJ JE. 

Ik geloof dat er vandaag een wonder in je leven gaat gebeuren. Maar hoe zit het met jou? Geloof jij dat dat mogelijk is? De Levende God heeft wonderen voor Zijn volk gedaan en Hij doet dat ook voor jou. 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.