God wil dat niemand verloren gaat!

IWJ 11.27-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God wil dat niemand verloren gaat!

Stel je eens voor… Wat zou jij doen als jij net je leven aan Jezus had gegeven en iemand uit je familie probeert alles wat je gelooft te ontkrachten

In de film “The Case for Christ”, gebaseerd op het boek met dezelfde naam, gebeurt precies dat met Leslie. Haar man Lee is een journalist, op zoek naar de waarheid en een zelfverklaarde atheïst. Boos door het nieuwe geloof van zijn vrouw in Jezus, gaat hij op reis. Hij wil haar en de wereld bewijzen dat het christendom een grap is.

Het is moeilijk als onze geliefden ons belachelijk maken om ons geloof in God. Toch is het misschien nog wel moeilijker om te weten dat hun harten tegen God zijn gericht. Het kan ons hart breken….

Herken je dit? Misschien heb je een zoon of dochter die alleen in de “wetenschap en rede” gelooft, of een een goede vriend die alle religies prima lijkt te vinden… maar niet de jouwe. Als je dit herkent wil ik je graag bemoedigen. God heeft je tranen en gebeden gehoord, Hij heeft je geliefden nog niet opgegeven!

De Bijbel zegt: “Sommigen van jullie denken dat de Heer vergeet te doen wat Hij heeft beloofd. Maar dat is niet zo. Nee, Hij wacht en stelt het uit omdat Hij geduld heeft met ons. Want Hij wil niet dat er mensen verloren zullen gaan. Hij wil dat alle mensen in Hem zullen gaan geloven en zullen gaan leven zoals Hij het wil.” (2 Petrus 3:9, BB)

God huilt nog meer om die mensen dan jij dat doet. Hij wil gewoon niet dat ze verloren gaan. Je kunt er zeker van Zijn dat God vecht voor zijn of haar redding!

Bid vandaag met mij mee voor je vrienden of familie: “Heer, dank U voor het horen van mijn gebeden. Heilige Geest, ik vraag U om mijn geliefden die U niet kennen tot Uzelf te trekken. Uw Woord zegt mij dat U wilt dat alle mensen gered worden en dat zij tot kennis van de waarheid komen. (zie 1 Timotheüs 2:4, BB) Ik vertrouw erop dat U ze in een echte persoonlijke relatie met U leidt. Ik geloof en dank U, Heer Jezus, voor het redden van degenen waarvan U en ik zo houden. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.