God weet het…

IWJ 5.25-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God weet het…

De Geest van God kwam over mij. Hij nam mijn geest mee en zette mij neer in een dal. Het dal lag vol met de botten van mensen. Hij liet mij in het hele dal rondlopen. Overal in het dal lagen botten op de grond. Ze waren helemaal kaal en verdroogd. De Heer zei tegen mij: “Mensenzoon, kunnen deze botten weer levend worden?” (Ezechiël 37: 1-3, BB)

Misschien loop je nu wel door een vallei van dood en verdriet, een woestijn van eenzaamheid, ellende en droge botten. Misschien denk je: “Het is dood, het is droog en er is geen leven hier!”

In deze tekst stelt God Ezechiël een vraag: “Kunnen deze botten leven?” Op dezelfde manier vraagt ​​Hij vandaag aan jou: “Geloof je dat deze botten weer kunnen leven? Geloof je dat Ik een wonder kan doen? “

Wanneer God dit soort vragen stelt, weet Hij het antwoord al. Net als Ezechiël, wordt je uitgenodigd om te antwoorden: “Here, U weet het!” God weet dat je door een vallei van verdriet loopt.

In het natuurlijke zijn we beperkt, ons zicht is beperkt, ons begrip is beperkt, alles is bij ons beperkt! Maar God is betrokken bij jouw situatie! Het nieuws kan slecht zijn, het vonnis geveld, de diagnose angstaanjagend, maar God kent je situatie perfect. Hij kent je woestijn, je eenzaamheid, je droogte. Als het lijkt alsof er geen hoop is, laat me je dan dit vertellen: Er is hoop, een toekomst, een goddelijk plan dat je begrip te boven gaat!

Verklaar dit over je situatie: “Heer, U weet het. Dank U dat als U naar mijn situaties kijkt, U zegeningen, wonderen en hoop ziet. Ik vertrouw U!”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Geesje Roskam- van der Heide op 25 april 2019 om 10:55 am

    Dit is een mooie uitleg.
    Maar deze tekst gaat over het herstel met Zijn volk Israel. Dat lees je ook als je verder leest.
    Mijn vraag is, of je het dan ook mag toepassen zoals Eric schreef.