God, waar bent U?

IWJ Namen van God-4

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God, waar bent U?

“God, waar bent U?”

Heb je je dit ooit afgevraagd of vraag je je dit nu af? Soms zijn er dagen wanneer het voelt alsof wolken zich boven ons hoofd verzamelen, ook al is de lucht blauw en is het mooi weer. Het christelijke leven bestaat niet alleen maar uit momenten van geluk en overwinning, want als er overwinningen zijn, is er ook strijd…

Op zulke momenten raak je soms al snel je focus op God kwijt. Dan zie je Zijn bewegende hand niet meer en hoor je Zijn geruststellende stem niet meer. Maar God is niet veranderd. Hij is nog steeds Immanuël, God met ons. Immanuël is met jou. 

Dus je staat er nooit alleen voor. Jezus is er altijd, Hij is nooit ver weg en Hij is de Ene die je begrijpt. Jezus laat Zichzelf zien als een goede vriend, wanneer we het moeilijk hebben.

  • Hij verlaat de boot niet als het stormt, omdat Hij trouw is (zie 2 Tessalonicenzen 3:3), 
  • Hij veroordeelt je niet maar houdt van je (zie Romeinen 8:1),  
  • Hij staat aan jouw kant omdat Hij er voor je wil zijn en je wil helpen (zie Psalm 54:6).  

Jezus is trouw, geduldig en liefdevol. Hij staat naast je in al je moeilijkheden.

Je bent niet alleen tijdens deze beproeving. Je staat er vandaag niet alleen voor en zult nooit meer alleen zijn.

Ik nodig je uit om met me te bidden, “Here Jezus, dank U voor Uw trouw, Uw vriendelijkheid en Uw aanwezigheid. U bent Immanuël, God met mij. Ik ben er zeker van dat U me niet in de steek laat. U bent mijn trouwe, echte Vriend. Ik ben niet alleen in deze situatie, U bent met mij. Dank U Jezus, met U ben ik sterker. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.