God verandert iets slechts in iets goeds!

IWJ Romeinen-4

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God verandert iets slechts in iets goeds!

God houdt nooit op voor je te zorgen! Hij doet er alles aan om je te helpen om te groeien, gelukkig te zijn en te veranderen. 

Laten we het vandaag weer over dit vers hebben: “We weten dat God alles ten goede zal gebruiken voor de mensen die van Hem houden en die Hij volgens Zijn plan geroepen heeft [ om bij Hem te horen ].” (Romeinen‬ ‭8:28‬, BB)‬  ‬‬

De woorden “ten goede gebruiken” komen van het Griekse woord “sunergeo”, wat ook wel “samenwerken met” of “helpen met het werk” betekent. 

De Vader, de Zoon en de Heilige Geest werken samen om alles in je leven ten goede te gebruiken! 

Het verhaal van Jozef is een goed voorbeeld van een goddelijke samenwerking die alles ten goede keert. Jozef ontving dromen van God over zijn leven, maar zijn jaloerse broers wilden hem weg hebben. Ze verkochten hem aan een Ismaëlitische karavaan, die hem in Egypte weer doorverkochten als slaaf. Daarna zat Jozef jarenlang in de gevangenis. Gebruikte God die situatie ten goede? Het leek van niet, maar het was wel zo. Op een dag vroegen zijn broers hem om hulp en hij zei: “Jullie zijn wel slecht voor mij geweest, maar God heeft dat gebruikt voor iets goeds. Want Hij had daar een plan mee. Hij wilde zo een groot volk redden van de dood.” (zie Genesis ‭50:20‬, ‭BB‬‬)  

Jozef zat eerst in de gevangenis, maar werd uiteindelijk de eerste minister van de Farao in Egypte!

De Bijbel moedigt ons aan om altijd op God te vertrouwen: “Hij zei tegen hen: “Wat voor mensen niet mogelijk is, is voor God wél mogelijk.”” (zie Lukas 18:27, BB) 

Ja, God gebruikt alles ten goede! Alleen God kan iets slechts in iets goeds veranderen.

Heb geloof wanneer er iets onverwachts in je leven gebeurt en verklaar dat alles ten goede zal worden gebruikt! Wees niet bang, maar vertrouw op God. 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.