God schiep plezier!

IWJ 1.22

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God schiep plezier!

Vandaag hebben we het over plezier.

Welzalig [gelukkig is] de man die niet wandelt in de raad van de goddelozen, die niet staat op de weg van de zondaars, die niet zit op de zetel van de spotters, maar die zijn vreugde [plezier] vindt in de wet van de HEERE en Zijn wet dag en nacht overdenkt. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan waterbeken, die zijn vrucht geeft op zijn tijd, waarvan het blad niet afvalt; al wat hij doet, zal goed gelukken.” (De Bijbel, Psalm 1:1-3)

Jarenlang geloofde ik ten onrechte dat we plezier en vreugde van God moeten scheiden. In mijn gedachten waren er aan de ene kant de leuke dingen van de wereld: eten en drinken, leuke activiteiten, reizen, enzovoorts. En aan de andere kant was er een God die alleen moeilijke dingen vroeg. Ik had het overigens totaal bij het verkeerde eind!

God schiep plezier en vreugde! En omdat Hij van ons houdt, heeft Hij ook een kader gemaakt, waarbinnen we onze gang kunnen gaan. Als je Gods richtlijnen respecteert, ga je je steeds meer als een vis in het water voelen – volledig levend en gelukkig in je natuurlijke habitat!

Wanneer we afwijken van Gods wil, kunnen we erg ontevreden worden, zelfs als we plezier nastreven. Maar wanneer we in Zijn wil leven, is er genot, vreugde en buitengewoon plezier!

Toen Jezus werd gedoopt, sprak God hardop en zei: “Dit is Mijn geliefde Zoon, in Hem vind ik vreugde!” (De Bijbel, Mattheüs 3:17)

Als God tegen je spreekt en jouw leven leidt, geniet je pas echt. Je kunt je vreugde en plezier vinden in de wet van de Heer, oftewel, in Zijn Woord. Daar belooft de Bijbel je vreugde!

“U wijst me de weg naar het leven. Het is heerlijk om dicht bij U te zijn. U bent voor altijd een goede God!” (De Bijbel, Psalm 16:11, BB)

Sta vandaag open voor een ontmoeting met God, zodat Hij jou kan vullen met Zijn vreugde en aanwezigheid. Laat Hem Zijn vrede in je hart en Zijn glimlach op je gezicht brengen. Ik bid dat je het plezier van de Heer vandaag mag ervaren!

Zo blij dat je bestaat!
Eric Célérier en Wilma Veen

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.