God laat je niet alleen

01 juni 2022

Met Pinksteren vieren we dat de Heilige Geest is gekomen om in jouw leven te zijn. Elke dag! Ontdek samen met mij wat dit betekent voor je dagelijks leven.

Waar zie jij op dit moment als een berg tegenop?

Ik hoop natuurlijk dat je gelijk kunt zeggen:
“Wilma, ik zie op dit moment nergens tegenop.”

Maar ik kan me zo voorstellen dat er zaken in het leven zijn, die een uitdaging voor je zijn.
Welke berg moet jij vandaag zien te bedwingen;

  • Dat ene telefoontje met die klant?
  • Dat videogesprek met je collega?
  • Een reactie geven op een mail?
  • Het opruimen van de puinhoop in je huis?
  • De bergen administratie die je nog op je bureau hebt liggen?
  • Bergen was die nog verwerkt moet worden?

Hoe meer je erover nadenkt, waar je als een berg tegenop ziet,
des te meer bergen ga je zien.

Jezus zegt:
Spreek tegen de berg! Marcus 11:23 BB
Bergen zijn een metafoor voor problemen.
Eigenlijk zegt Hij: “Spreek tegen jouw probleem!”

Hè? Moet ik tégen mijn probleem spreken?
Eerlijk gezegd spreek ik meestal óver mijn probleem.

David stond voor een reusachtige ‘berg’; Goliath.
Stel je voor dat hij tegen Goliath had gezegd:
Ik voel me zo bang. Het harnas om te kunnen vechten is zelfs te zwaar voor mij. Goliath, als je nou gewoon weggaat, is dat voor ons allebei misschien de beste oplossing.”

David hanteerde een andere tactiek. Hij sprak krachtig tegen zijn probleem!

Hoe?
Door woorden van geloof uit te spreken:
Vandaag zal de Heer jou in mijn macht geven. Ik zal je verslaan en je hoofd afhakken. Vandaag zal ik de lijken van het leger van de Filistijnen aan de vogels en de wilde dieren voeren. Dan zal de hele wereld weten dat Israël een God heeft. En al deze mensen hier zullen toegeven dat de Heer niet redt door zwaarden en speren. Want de Heer Zelf strijdt voor ons. Hij geeft jullie in onze macht.
1 Samuel 17:46-47 BB

Ik daag je uit om Gods beloften en woorden uit te spreken tegen jouw berg!

Hemelse hulp komt jouw kant op. En wat voor hulp! Gods Geest, die wil wonen in jou!
Dat vieren we samen tijdens het Pinksterfeest aankomend weekend!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?