God kijkt met liefde naar jou!

IWJ 12.8

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God kijkt met liefde naar jou!

Een kleine jongen had een zus die een bloedtransfusie nodig had. De dokter legde hem uit dat zijn zusje, Maria, dezelfde ziekte had als twee jaar eerder. Maria’s enige kans om te overleven was een transfusie van iemand die de ziekte al had overwonnen.

“Wil je je bloed geven aan je zus Maria?”, vroeg de dokter hem. Johnny aarzelde. Zijn onderlip begon te trillen. Toen glimlachte hij en zei: “Natuurlijk wil ik dat voor mijn zus doen!” De twee kinderen werden naar een ziekenhuiskamer gebracht.

De verpleegster stopte de naald in Johnny’s arm. Toen ze bijna klaar was, brak Johnny’s licht trillende stem de stilte: “Dokter, hoe snel zal ik sterven?” Pas op dat moment begreep de dokter waarom het jongetje geaarzeld had. Hij dacht dat hij door bloed te geven zijn eigen leven zou verliezen.

Wij hadden allemaal een veel ergere aandoening dan Maria. Jezus moest Zijn bloed en Zijn leven geven om ons te redden. (1 Petrus 1:19)

De Bijbel noemt dit ‘verzoening’. Dit woord komt van het Griekse woord ‘hilaskomai’, wat betekent ‘om een gunst te doen voor, om iemand een gunst te verlenen’. De Bijbel zegt in Hebreeën 9:22 dat de verzoening wordt bewerkstelligd door het vergieten van het bloed van een onschuldig iemand, in plaats van schuldig bloed.

Vanwege het bloed van Jezus kijkt God met liefde naar jou! Zullen we God aanbidden voor het kostbare bloed van Jezus?

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.