God is trouw voor jou

28 april 2023

Heb je wel eens een belofte verbroken? ‘Beloofd is beloofd!’! God is trouw. Hij zegt tegen je: ‘Ik beloof het je!’

Je hebt een heel persoonlijk gesprek hebt en er zijn zaken vermeld die tussen jou en de ander moeten blijven, kijk je diegene aan en zegt: ‘Dit blijft tussen ons. Ik beloof het je.’

Maar heb je wel eens een belofte verbroken? Je belooft een kaartje te sturen. En? Heb je het gedaan? We beloven veel, maar houden ons niet altijd aan onze beloften. Maar God doet altijd wat Hij belooft.

Als het regent en er verschijnen zonnestralen tussen de wolken door. Wow … moet je opletten: een regenboog! Ik blijf ervan onder de indruk. Zoooo bijzonder. 

Een regenboog …
Gods trouw voor jou
zichtbaar in de lucht.

God zegt niet alleen dat Hij altijd doet wat Hij belooft, maar Hij heeft alle mensen op de hele aarde iets gegeven, waardoor ze het ook kunnen zien. 

‘Ik zet een regenboog in de wolken. Die boog is het eeuwige teken van mijn verbond met de aarde.’ (Genesis 9:13, BB)

In China … ja, daar heb je ook een regenboog.
In Amerika, check.
In Letland, ja … komt ie ook.

“Telkens als het regent, zal de regenboog in de wolken te zien zijn. Elke keer als Ik die boog zie, zal Ik aan het verbond denken dat Ik heb gesloten met jullie en met alles wat leeft. …” (Genesis 9:14-15, BB)  

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel voor Uw belofte van grote trouw in mijn leven. Het is zo bijzonder dat U altijd doet wat U zegt. Help me om ook steeds meer en meer betrouwbaar te worden. In Jezus’ naam. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?