God is niet je vijand

IWJ 12.10

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God is niet je vijand

Hirō Onoda was een Japanse inlichtingenofficier die zich in december 1944 aansloot bij het 61ste Wakayama Regiment van de Infanterie. Zijn bestemming was de Filippijnen, Amerikaans grondgebied dat bezet was door Japan. In 1945 veroverde Amerikaanse troepen het eiland terug. Onoda zette de oorlog echter voort. Hij weigerde te geloven dat de oorlog voorbij was. In 1959 werd hij dood verklaard in Japan. 

Toen een Japanse student hem jaren later vond, weigerde Onoda te accepteren dat er een einde was gekomen aan de oorlog, tenzij hij het bevel van zijn commandant kreeg om zijn wapens neer te leggen. In 1974 ging Onoda’s voormalige commandant naar het eiland Lubang om hem te informeren over de nederlaag van Japan en hem te bevelen zijn wapens neer te leggen. Luitenant Onoda verliet het oerwoud 29 jaar na de Tweede Wereldoorlog…

We verbergen ons soms voor God en zijn bang voor Hem. We vertrouwen op God voor onze redding, maar toch denken we dat onze zonden ons nog steeds Gods vijand maken. Net als Onoda denken we dat de oorlog nog steeds aan de gang is. De oorlog tussen God en ons is echter voorbij. We zijn gered, verzoend en vrienden van God. De Bijbel verklaart dat in Romeinen 5:10: Toen we nog vijanden van God waren, heeft God ervoor gezorgd dat we vrede met Hem konden sluiten. Namelijk door de dood van zijn Zoon.”

Het woord ‘verzoend’ komt van het Griekse woord ‘katallasso’, wat betekent ‘om weer in de gunst te komen’. Mijn vriend, geloof het. Je bent niet langer een vijand, maar een vriend van God. God heeft jou met Zichzelf verzoend door de dood van Zijn Zoon. Jezus leeft in jou! Hij kijkt met liefde naar jou.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.