God is jouw rots!

IWJ 2.27-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God is jouw rots!

“Als er gevaar dreigt, verbergt Hij mij in zijn huis. Bij Hem ben ik zo veilig als op een hoge rots.” (Psalm 27:5, BB)

In de Bijbel lezen we meer over de veiligheid die we bij God kunnen vinden:

  • Er zijn dagen dat het slecht met je gaat. Maar de Bijbel zegt dat God onze toevlucht is in tijden van nood. (zie Jeremia 17:17)
  • Bij de Heer ben je veilig. God is onze kracht en steun, een hulp in moeilijke situaties. (Psalm 46:1) Hij is je schuilplaats wanneer de storm komt!
  • Hij verbergt je in de schuilplaats van zijn Heilige tent. God is Degene die ook je leven en je ziel bewaakt. (Psalm 121:7)
  • “U bent mijn God, de rots waarop ik kan vertrouwen, mijn Beschermer, mijn kracht, mijn burcht, mijn veilige schuilplaats, mijn Redder. U heeft mij gered van alle geweld.” (2 Samuël 22:3, BB)

Is het je opgevallen hoe bovenstaand vers uit Psalm 27 zich ontwikkelt?

  • Ik mag bij God schuilen, toevlucht zoeken bij Hem
  • Ik ben veilig bij Hem
  • Zo veilig als op een hoge rots tijdens een overstroming

In Psalm 18:2 lezen we: “Heer, U bent de rots onder mijn voeten, de burcht waar ik veilig ben, mijn Bevrijder. U bent mijn God, de rots waarop ik kan vertrouwen, het schild dat mij beschermt, mijn Redder, mijn sterke toren waarin ik veilig ben.” (BB)

Heb vertrouwen in Hem… De Heer zal je niet verlaten!

Bid met mij mee: “Heer, in mijn nood ben ik veilig bij U. Als ik het nodig heb, verbergt U mij. In mijn nood tilt U mij op en zet U me op een rots. U bent mijn schuilplaats! Bedankt dat U mij nooit laat vallen. In de naam van Jezus, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.