God houdt zich altijd aan Zijn beloftes!

IWJ 2.18-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God houdt zich altijd aan Zijn beloftes!

Vandaag wil ik een stukje uit mijn boek delen dat het bijzondere verhaal van TopChrétien vertelt (de christelijke organisatie die ik 20 jaar geleden in Frankrijk heb opgericht).

Aan het begin van een nieuw jaar hebben veel mensen goede voornemens. Gezonder eten, meer trainen, stoppen met roken, niet meer klagen… Maar hoeveel van ons houden ze vol?

Het goede nieuws is dat God sinds het begin van de tijd beloftes heeft gemaakt en deze nog nooit gebroken heeft! Integendeel, Hij houdt hartstochtelijk veel van ons, tot in eeuwigheid.

“Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. (Johannes 3:16, HSV)

Ik houd van Johannes 3:16 omdat dit vers, een van de belangrijkste verzen van de Bijbel, meerdere waarheden laat zien:

  • God houdt van de wereld. Hij ziet de wereld en ieder persoon van de miljarden die op deze wereld leven. Zijn liefde is oneindig. God is liefde.
  • De wereld is verloren, beschadigd en verscheurd, omdat de mens de keuze maakte om onafhankelijk van God te willen leven.
  • Toch koos God juist om deze wereld lief te hebben. Voor God is liefde een actie. Omdat Hij van ons houdt, zette Hij een reddingsplan in werking. God gaf zichzelf, Hij kwam als mens op aarde.
  • Aan het kruis nam Hij onze zonden op zich. Onze fouten, onze tekortkomingen, onze veroordeling. Hij nam alles van ons over en droeg het voor ons. Geloof dit met heel je hart en geef jezelf over aan Hem, door eenvoudig tegen Hem te zeggen, dat je met Hem wilt leven.

De sleutel in dit alles is geloof! Geloven in Jezus. Geloven dat Hij alle pijn, schuld en ziekte voor ons heeft gedragen, waardoor wij vrij kunnen zijn van deze last. Zonder Hem is er geen redding en geen vergeving van zonden. Maar in Hem mogen we dit allemaal ervaren!

Een gebed voor vandaag: “Dank U, Heer, dat U kiest om van mij te houden. Bedankt dat U nooit van gedachten veranderd. Dank U dat niets mij van Uw liefde kan scheiden. Dank U voor Uw genade die werkt en zal blijven werken in mijn leven. U bent en blijft altijd Dezelfde. Dank U dat U zich houdt aan Uw beloftes! In de naam van Jezus, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Alide Van De Steeg op 9 november 2019 om 1:59 pm

    Door een vriendin hierop gewezen en het lijkt me erg waardevol in deze roerige tijd dagelijks te mogen lezen en dus ervaren dat er 1 liefde is voor ons.