God houdt zich aan Zijn beloften!

IWJ 6.9-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | God houdt zich aan Zijn beloften!

“En God zei: “Ik wil dat er uit de aarde gras en allerlei planten en bomen ontstaan. Planten die zaden maken en bomen waar vruchten aan groeien. Alle soorten bomen moeten hun eigen soort vruchten krijgen met zaad er in.” Wat Hij zei, gebeurde. Er begon gras op de aarde te groeien en er ontstonden allerlei planten. Elke soort had zijn eigen soort zaad. En de bomen hadden allemaal hun eigen soort vruchten met zaad er in.” (Genesis 1:11-12, BB)

God gaf deze opdracht toen Hij deze wereld schiep. Sindsdien is de aarde nooit gestopt met het voortbrengen van prachtige planten, bloemen en bomen. De natuur blijft zich doorontwikkelen. Overal waar de hand van de mens niet is, zie je de natuur overheersen.

Dit is slechts één voorbeeld van God die zich aan Zijn belofte houdt, maar de Bijbel staat er vol van. Gisteren hadden we het over je hart afstemmen op het hart van Christus. De Bijbel laat zien dat je, zolang je in harmonie met God leeft, er zeker van kunt zijn dat God Zijn woorden en beloftes nakomt:

  • “De regen en de sneeuw vallen uit de hemel en gaan daar niet naar terug. Maar ze maken de aarde nat en vruchtbaar, zodat er planten gaan groeien. Die planten zorgen voor zaad voor de zaaier en voor brood voor de eter. Net zo zullen de woorden die Ik spreek, niet naar Mij terugkomen zonder dat ze hun werk hebben gedaan. Wat Ik zeg, zal gebeuren.” (Jesaja 55:11, BB)
  • “Wat Ik je zal laten zien, gaat nog niet gelijk gebeuren. Maar uiteindelijk zal Ik het doen! Als het lang duurt, blijf dan verwachten dat Ik het zal doen, want het staat vast dat Ik zal komen.” (Habakuk 2:3, BB)
  • “U bent uw belofte aan mijn vader David nagekomen, zoals vandaag blijkt.” (2 Kronieken 6:15, BB)

Je bent gezegend en vervuld van Zijn leven. Ik geloof dat jij een getuigenis van Gods genade en kracht zult zijn! Luister niet naar twijfel en sluit de deur voor angst.

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.